Recensie: Het onzichtbare leven van Addie Larue

‘Het onzichtbare leven van Addie Larue’ is geschreven door V.E. Schwab.

Flaptekst

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.

Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.

Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent…

Mijn mening over dit boek

Dit is niet de eerste keer dat ik ‘Het onzichtbare leven van Addie Larue’ las. Vorig jaar las ik deze namelijk als lid van de jongerenjury van de Boekenweek van Jongeren. Leuk nieuwtje, ik ben daar dit jaar niet alleen voor de derde keer een jurylid van, maar nu ook voorzitter!

Maar goed, Addie Larue. Om te beginnen is het een origineel en prachtig verhaal, waar je in twee perspectieven duikt. Niet alleen lees je namelijk vanuit het heden waar Addie een jongen ontmoet die haar voor het eerst (!!!) herkent, ook volg je haar door de eeuwen heen.

Al vanaf de eerste paar hoofdstukken kon ik me goed in Addie inleven. Ze heeft veel meegemaakt en is eenzaam, aangezien ze zodra ze zich omdraait al vergeten is door de mensen om haar heen. Het is een vrij dik boek (bijna 600 pagina’s) en daarin leer je haar door en door kennen.

Persoonlijk vond ik wel dat het boek op een gegeven moment een beetje langdradig werd. Het zijn lange hoofdstukken en de beschrijvingen werden me na een tijdje echt te veel. Hierdoor heb ik halverwege het boek halverwege het verhaal een tijdje weggelegd. Later pakte ik het natuurlijk wel weer op, en het richting het eind toe werdt het gelukkig weer spannend en las ik het in een stuk uit.

Kortom, het is een prachtig boek met een bijzonder hoofdpersonage. Ondanks het soms iets te langdradige middenstuk, raad ik het boek zeker aan. Het is een interessant verhaal, vooral doordat je dus vanuit meerdere tijden in de geschiedenis leest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s