Recensie: De jongen uit het woud

De jongen uit het woud is een graphic novel en onderdeel van de Grisha-verse. Het boek is op 9 november 2022 in Nederland uitgekomen bij uitgeverij Blossom Books en geschreven en geïllustreerd door Leigh Bardugo en Dani Pendergast.

Flaptekst

Eryk is samen met zijn moeder al zijn hele leven op de vlucht, want ze zijn de gevaarlijkste en zeldzaamste Grisha die er bestaan. Ze worden opgejaagd door degenen die hen willen vernietigen, of juist in hun macht willen krijgen. Hun Grisha-gave moeten ze dus koste wat het kost verbergen. Maar dat blijkt zelfs na jaren oefening ontzettend ingewikkeld, en soms zelfs dodelijk.

Wat vind ik ervan?

De Grisha-verse heeft zich ondertussen ontzettend uitgebreid. Van de eerste trilogie tot losstaande boeken, een Netflix serie en nu zelfs een graphic novel. Het zijn er erg veel en stuk voor stuk ontzettend goed. Voor nu eerst mijn recensie over de graphic novel: De jongen uit het woud.

Waar gaat het verhaal dan eigenlijk over? Misschien heb je de flaptekst alvast herlezen, maar in het kort gaat het over de Duisterling, toen hij nog Eryk heette en samen met zijn moeder op de vlucht was. Het is dus een prequel dat zich afspeelt nog voor het eerste Grisha-trilogie boek.

Toen dit boek op de deurmat viel was ik meteen nieuwsgierig. Bijna alle boeken van deze serie heb ik al gelezen en de Duisterling ken ik maar al te goed. Daarnaast is de cover ook nog eens prachtig! Het ziet er onheilspellend uit en geeft al een voorproefje aan het verhaal.

De jongen uit het woud leest ontzettend snel. Niet alleen omdat het een graphic novel is, maar ook omdat ik deze niet weg kon leggen. Het verhaal liep lekker vlot, er zat veel actie in en het verhaal was ontzettend leuk. De tekeningen waren ook erg mooi.

Kortom, ik raad deze De jongen uit het woud zeker aan. De prachtige tekeningen tot een spannend verhaal maakte het dat ik de graphic novel in één keer heb uitgelezen.

Voor deze recensie heb ik de eer gekregen een recensie-exemplaar te mogen ontvangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s