Recensie: The seven husbands of Evelyn Hugo

The seven husbands of Evelyn Hugo is geschreven door Taylor Jenkins Reid.

Flaptekst

Hollywoodfilm-icoon Evelyn Hugo is negenenzeventig als ze besluit om na jaren van stilte eindelijk de waarheid te vertellen over haar glamoureuze, maar door schandalen geteisterde leven. Wanneer ze hiervoor de onbekende reporter Monique Grant benadert, is niemand zo verbaasd als Monique zelf. Vastberaden grijpt ze deze kans om naam te maken.

In het luxueuze New Yorkse appartement van Evelyn luistert Monique gefascineerd naar haar verhaal. Over het begin van haar carrière in de jaren vijftig wanneer ze naar Los Angeles trekt, tot aan haar onverwachte besluit om de spotlights de rug toe te keren in de jaren tachtig. Evelyn openbaart een leven van nietsontziende ambitie, onverwachte vriendschap, grote liefde en de prijs van roem. De band tussen de twee vrouwen wordt steeds sterker, en naarmate het verhaal het einde nadert, wordt duidelijk dat Evelyns leven op tragische en onomkeerbare wijze samenkomt met dat van Monique.

Mijn mening over dit boek

Dit is al de tweede keer dat ik ‘The seven husbands of Evelyn Hugo’ las en opnieuw heeft dit boek me betoverend. Van begin tot het eind, het is een page-turner die ik zeker nóg een keer wil gaan lezen. Zelf heb ik honderden boeken gelezen en toch zit deze zeker in mijn top vijf.

Waarom ik zo’n fan ben van het boek, vraag je je nu misschien af. Nou, om te beginnen met de prachtige schrijfstijl van Taylor Jenkins Reid. Zelf las ik de Engelse editie, maar ik denk dat dit boek in elke taal met plezier gelezen wordt. Maar goed, haar schrijfstijl dus. Ze schrijft in prachtige zinnen en op zo’n slimme manier. In het Nederlands heet dit boek ‘De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo’.

De opbouw van het boek verdient ook een vermelding. Niet alleen is het boek opgebouwd uit zeven delen, elk over een van de echtgenoten, maar ook nog vanuit twee perspectieven. Je leest met met Monique die de kans krijgt een biografie te schrijven over dé Evelyn Hugo. Daarnaast lees je vanuit Evelyn Hugo’s perspectief in het verleden en hoe ze opgeklommen is van een 14-jarige meisje met dromen tot een filmster waar iedereen van gehoord heeft. Ondertussen kom je ook een aantal krantenartikelen tegen die ik een leuke toevoeging aan het verhaal vindt.

Dan Evelyn Hugo zelfs. De slimme, calculerende filmster die er alles aan heeft gedaan om aan de top te komen en daar te blijven. Ze is ontzettend goed beschreven en ze was diepgaand. Ook de andere personages hadden meerdere lagen. Elk van haar echtgenoten en karakters zoals Celia St. James, maar ook minder belangrijke personages zoals Ruby.

Dan zijn er ook nog de plottwist die het boek nog spannender maken. Waarom is precies Monique uitgekozen om de biografie te schrijven? En waarom heeft Evelyn de spotlights zo onverwachts verlaten? Waarom heeft ze zeven echtgenoten gehad? Alles komt samen in een ontzettend goed geschreven einde.

Dit boek krijgt zonder twijfel vijf sterren van mij. Het is een van mijn favoriete boeken en ik zal hem nog meerdere keren herlezen. Om eerlijk te zijn sprak dit boek me in de eerste instantie niet aan, maar het boek is het zeker waard. Ik raad deze zeker aan en ben benieuwt wat jullie ervan vinden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s