Recensie: Cytonic (#3 Skyward serie)

Flaptekst

Spensa heeft bewezen dat ze een van de beste piloten is van het RVL, de luchtmacht van de menselijke enclave op Detritus. Ze redde haar volk al twee keer van uitroeiing door de Krell, de raadselachtige buitenaardse soort die hen al tientallen jaren gevangen houdt. Ze reisde lichtjaren van huis om als undercoverspion in de Superioriteit te infiltreren, waar ze meer leerde over allerlei andere wezens en hun onderlinge betrekkingen in de Melkweg. Nu is de Superioriteit – de regerende galactische alliantie die erop uit is om al het menselijke leven te domineren – een melkwegwijde oorlog begonnen. En Spensa heeft de wapens gezien die ze van plan zijn daarvoor te gebruiken: de delvers. Oude, mysterieuze buitenaardse krachten die hele planetenstelsels in een oogwenk kunnen wegvagen. Spensa weet dat het niet uitmaakt hoeveel piloten het RVL heeft, een delver kan niet worden verslagen. Maar Spensa is een cytonic. Ze ging de confrontatie aan met een delver en zag dat het wezen haar griezelig vertrouwd voorkwam. En misschien, als ze erachter kan komen wat ze werkelijk is, kan ze meer zijn dan zomaar een piloot in deze zich ontvouwende oorlog. Misschien kan ze de Melkweg redden. Maar ze kan alleen maar ontdekken wat ze echt is door alles achter te laten en het niemandsland binnen te gaan, een plek waar maar weinigen ooit uit terugkeren. Moed hebben betekent je angst onder ogen zien. En deze missie is angstaanjagend.

Mijn mening over dit boek

Cytonic is het derde deel in de Skyward serie. Ben je nieuwsgierig naar mijn recensies over de eerste twee delen? Klik hier om mijn recensie over het eerste deel (Sterrenvlucht) te lezen en klik hier om die over deel twee (Sterrenzicht) te lezen.

Opnieuw heeft dit deel een prachtige cover. Naast Sterrenvlucht en Sterrenzicht staat ze prachtig in mijn boekenkast.

Zoals je misschien in mijn recensie hebt gelezen vind ik het eerste deel van deze serie echt geweldig. Het is een van mijn favoriete boeken en tot nu toe mijn lievelingsdeel van deze serie. Ondanks heb ik nog steeds ontzettend van Cytonic genoten en is het het boek waar ik vol nieuwsgierigheid op heb gewacht.

Het heeft even geduurd voor ik aan dit boek toekwam omdat ik helaas wat minder lees de laatste tijd, maar toch las ik vlot door dit dikke boek heen. Cytonic telt namelijk precies 400 pagina’s.

Spensa is het hoofdpersonage. Je leest vanuit haar perspectief en die vind ik dan ook erg goed beschreven. Net als in de vorige delen kon ik me goed in haar inleven en vond ik haar goed beschreven.

Ik raad Cytonic dan ook zeker aan en ben benieuwd naar het volgende deel!

*Deze recensie is over een recensie-exemplaar geschreven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s