Recensie: Zonneschaduw

Zonneschaduw is geschreven door Jasper T. Scott. Het is een paperback van 320 pagina’s die uitgegeven is door uitgeverij Iceberg Books.

Flaptekst

Bill Steele probeert te overleven in de competitieve wereld van luxe vakantieoorden op het eiland Kauai. Vandaag is een bijzonder slechte dag: de waterleiding is gebarsten en zijn gasten eisen compensatie of dreigen anders met slechte recensies. Bills dochter staat op het punt geschorst te worden omdat ze op school gevochten heeft. Dan valt een donkere schaduw over het eiland. Het is geen maansverduistering, want Bill ziet het licht van de maan duidelijk glinsteren op het zeewater. Dit is iets anders. Even later vallen er meteoren… maar zijn het wel echt meteoren? Vanaf dat moment is niets meer zoals het was en is niemand zijn of haar leven nog zeker. Zijn het aliens, is het een natuurramp, komt het onheil van een onbekende machtswellusteling? Contact met de buitenwereld is nauwelijks mogelijk dus vechten de bewoners en de gasten van het eiland voorlopig tegen een onbekend vijand. Een wrede vijand…

Mijn mening over dit boek

Het eerst dat opvalt aan een boek is meestal de cover. Zonneschaduw heeft zo’n cover die me meteen op zou vallen als ik deze in een boekwinkel zou zien.

Zelf lees ik niet heel veel science-fiction, maar als voor de afwisseling vind ik het wel erg leuk. Ik heb al eerder een boek van Jasper T. Scott gelezen. Dit was Stelsel Onbekend. Mocht je nieuwsgierig zijn naar mijn recensie daarover. Klik dan hier om deze te lezen.

De wereld en personages in Zonneschaduw zijn ontzettend goed beschreven. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik me goed in het verhaal kon inleven.

Het verhaal is leuk en spannend en ik las er vlot doorheen. De 320 pagina’s die dit boek telt las ik binnen een paar dagen uit.

Ik raad Zonneschaduw zeker aan.

*Voor deze recensie las ik een recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s