Recensie: De buitengewone avonturen van Bipolar Boy

De buitengewone avonturen van Bipolar Boy is geschreven door David Mangene. Het is een hardcover van 144 pagina’s.

Flaptekst

David Mangene heeft een klinische depressie, bipolaire stoornis type 2 en loopt al jaren rond met zelfmoordgedachtes. Na een bezoek aan zijn therapeut besluit hij zijn leven radicaal om te gooien en strikt de algemeen geaccepteerde leefregels voor mensen met een bipolaire stoornis op te volgen. Dit betekent medicatie nemen, therapie, voldoende lichaamsbeweging, mindfulness en geen alcohol of drugs meer. Maar in Davids hoofd woont Bipolar Boy, zijn niet-onvriendelijke aartsvijand, die er alles aan doet om David aan de rand van de afgrond te houden. Dit is het verhaal van een zoektocht naar stabiliteit en het duiveltje in je hoofd dat alles doet om je de verkeerde kant op te sturen.

Mijn mening over dit boek

De buitengewone avonturen van Bipolar Boy is een vrij kort boek dus ook de recensie zal niet al te lang zijn.

Het boek lees je een soort van vanuit twee perspectieven. Het is natuurlijk non-fictie, maar je leest het vanuit ‘David’s’ perspectief en die van ‘Bipolar boy’. Eigenlijk beschrijft dit de strijd die zich in zijn hoofd afspeelt.

Het boek zelf is interessant en beschrijft een serieus onderwerp met humor. Hierdoor leest het vlot. Ik heb hier dan ook veel van geleerd, zonder dat je een opsomming leest van wat deze stoornis inhoudt.

Als je meer wilt leren over een bipolaire stoornis raad ik dit boek zeker aan.

*Deze recensie is geschreven met een recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s