Recensie: Ali en Nino

Ali en Nino is geschreven door Kurban Said. Het is een paperback en deze editie is uitgegeven door Rainbow Books.

Flaptekst

De liefdesgeschiedenis tussen Ali, een jonge adellijke moslim, en Nino, dochter van een christelijke zakenman, speelt in Azerbeidzjan ten tijde van de Eerste Wereldoorlog en Russische Revolutie. In deze wereld is het de liefde tussen Ali en Nino die alle grenzen overstijgt. Een adembenemend liefdesverhaal tussen twee culturen.

Mijn mening over dit boek

De eerste editie van dit boek kwam in 1937 uit, maar uitgeverij Rainbow Books heeft dit verhaal in een nieuw jasje gestoken. De cover vind ik echt ontzettend mooi en ik zal dit boek dan ook een prominent plekje in mijn boekenkast geven.

Het verhaal zelf vond ik erg mooi, alhoewel ik er niet makkelijk doorheen las. Dit kwam misschien door de vele namen van steden en mensen of de vele geschiedenis die er verteld werd komen. Aan de ene kant vond ik dit natuurlijk erg interessant om te lezen, maar remde het verhaal soms een beetje af.

Het verhaal zelf vond ik wel erg mooi en ik was er nieuwsgierig naar hoe het zou aflopen. De schrijfstijl zelf is prachtig en ik zal heb over een paar jaar zeker herlezen.

Ik raad Ali en Nino dan ook zeker aan!

*Deze recensie is geschreven met een recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s