Recensie: De machineplaag (Ontdekking van de mens #2)

Flaptekst

Genetisch gemanipuleerd wonderkind Jack Newman beseft dat de mensheid nog maar weinig tijd heeft en creëert een geestelijk versmolten vierling met een bijna onbegrensde denkkracht en creativiteit. Overheden en mega-corporaties zien deze AI als bedreiging en dwingen Jack te werken aan andere zaken dan hij zou willen. Jacks tweelingbroer Redmond, van wiens leven hij sporadisch een glimp opvangt, is gestrand in het duizend eilanden experiment. Op een verre wereld strijdt hij tegen de Feind, een vijandige beschaving die een invasie van de aarde aan het voorbereiden is. Een interstellaire ruimtevloot zou de mensheid nog kunnen redden maar de machtigen der aarde zijn meer geïnteresseerd in een a-sterfelijkheidsprogramma voor de elite. Wat kan Jack nog doen om de mensheid te redden?

Mijn mening over dit boek

De machineplaag is het tweede deel in de science-fiction trilogie die is geschreven door Frank van Dongen. De drie covers passen mooi bij elkaar en die van De machineplaag ziet er onheilspellend uit, wat me nog nieuwsgieriger maakt naar het boek.

Als je hier klikt kun je de recensie lezen die ik over het eerste deel schreef en over een paar dagen kun je een recensie over het laatste deel in de trilogie verwachten.

Het is een vrij dik boek, maar toch leest het redelijk makkelijk weg. Soms vond ik het een beetje te langzaam gaan, maar meestal lag het tempo wel goed.

Ook is het boek spannend en was ik nieuwsgierig naar het einde, waardoor ik sneller door wilde lezen.

De wereld die Frank van Dongen heeft geschetst zit ontzettend goed in elkaar en dit zorgt ervoor dat ik nog beter in het verhaal kom te zitten.

Kortom: het is een spannende science-fiction die ik zeker aanraad. Ik ga meteen verder in het volgende deel!

*Deze recensie is geschreven over een recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s