Recensie: Zorro

Zorro is klassieker die al meer dan honderd jaar oud is. Het is verteld door Kevin Hassing en uitgegeven door Blossom Books.

Flaptekst

Wie kent hem niet? De Spaanse held met zijn zwarte masker, grote hoed en wapperende cape. En niet te vergeten zijn (later bedachte) handelsmerk: de letter Z die hij achterlaat na elk gevecht. Al vanaf 1920 worden er films en series gemaakt waarin Zorro schittert, en hij werd onsterfelijk als Antonio Banderas of Puss in Boots, en door de vertelling van Isabel Allende. Maar wie kent eigenlijk het echte verhaal van deze cultheld?

Mijn mening over dit boek

Als je soms op bookstagram of booktok zit heb je ze vast al voorbij zien komen: de Blossom Books Wereldklassiekers. Prachtige verhalen in een nieuw jasje.

Ik heb zelfs al meerdere wereldklassiekers van Blossom Books gelezen en gerecenseerd. Onder andere Romeo en Julia (en van mijn favoriete verhalen) en de Hel. Het zijn boeken die ik een speciale plank geef want wat zijn de covers onwijs mooi!

Wat deze klassiekers ook zo speciaal maakt is dat ze prachtige illustraties hebben. Deze maken het nog leuker om deze boeken te lezen of te verzamelen!

Het verhaal zelfs is natuurlijk ook ontzetten goed geschreven. Het verhaal is al meer dan 100 jaar oud en je zult vast al van Zorro gehoor hebben, of van karakters die op Zorro gebaseerd zijn (zoals de gelaarsde kat, een feitje dat ik in de Blossom Books editie van Zorro leerde kennen).

Ik raad dit boek dan ook zeker aan! Het is een klassieker die ik zeker ga herlezen en waarvan ik deze prachtige editie een mooi plekje in mijn boekenkast zal geven.

*Deze recensie is geschreven over een recensie exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s