Recensie: Vrouw doet dit, dat

Flaptekst

Als Sytske Frederika van Koeveringe de diagnose borstkanker krijgt, grijpt ze terug op dagboekschrijven, iets dat ze sinds haar kinderjaren heeft gedaan, maar pas in haar twintiger jaren, na het lezen van een dagboek van Susan Sontag, beseft ze dat dagboekschrijven iets is dat mag bestaan en serieus wordt genomen.
Het opgaan in het schrijven biedt haar de vrijheid om grip te krijgen op de totale absurditeit van het bestaan. Op een frisse, eigenwijze, diep associatieve en obsessieve manier schrijft ze over grote thema’s als angst, huilen, hoofdhaar en de geweldige kracht van proza, afgewisseld met absurde dialogen met haar vrienden, kennissen, haar ouders en artsen.

Mijn mening over dit boek

In het Vrouw doet dit, dat wordt er geschreven over meerdere thema’s. Niet alleen over borstkanker maar ook over angst en huilen.

Er zit veel afwisseling in het boek. Het boek is opgebouwd uit vijf delen en tussendoor lees je afwisselend dialogen.

In het boek staan dagboekfragmenten omringt door essays. Deze essays zijn telkens verschillend. De ene keer is het een monoloog, dan een dialoog, ook was het een essay in de vorm van een quiz.

Het boek was op een mooie manier geschreven, wel vond ik het zelf soms een beetje te veel van hetzelfde en wat lang. Maar ondanks dat ik raad het boek aan. Ik geef het boek 4 sterren.

Uitgeverij Atlas Contact, bedankt voor dit recensie exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s