Recensie: De Gifgave

De Gifgave is geschreven door Rani de Vadder. Het boek kwam 14 april 2022 uit en telt 300 pagina’s. Deze Young Adult is een hardcover.

Flaptekst

“WIJ ZIJN ZOALS EEN SLANG DIE STEEDS VAN HUID VERANDERT. IN DEZE WERELD VAN GIF EN BEENDEREN IS NIETS WAT HET LIJKT.

In Aurea mogen enkel gifgenoten via slangengif magie gebruiken. Beenderbezweerders hebben daar botten voor nodig, een vorm van magie die niet langer wordt getolereerd. Door het verbergen van haar ware identiteit, begaat beenderbezweerder Zaya een grote misdaad. Wanneer ze gewond raakt, verandert dan ook alles. Haar paarse bloed leidt de gifgenoten rechtstreeks naar haar toe en moet ook Zaya, zoals alle andere beenderbezweerders, de gevreesde transformatie tot gifgenoot uiteindelijk ondergaan.

Ondertussen beseft Zaya niet dat zij niet de enige is met geheimen. Want ook Asper heeft een opdracht, en die kan het lot van zowel de beenderbezweerders als dat van de gifgenoten voor altijd veranderen. 

Mijn mening over dit boek

Bijna twee jaar geleden mocht ik De Gifgave proeflezen en ik vond het dan ook ontzettend leuk om hem nu nogmaals te lezen. Ik heb er opnieuw erg van genoten en dit maal heeft het boek ook nog eens een prachtige cover.

Als je De Gifgave openslaat verschijnt er een mooie kaart van Aurea, de plaats waar het verhaal zich afspeelt. In het verhaal werd het ook goed beschreven dus heb ik geen enkele keer hoeven terug bladeren. Toch is het een mooie toevoeging aan het boek.

De hoofdpersonages Zaya en Asper zijn ontzettend goed beschreven. Ik hadden voldoende diepgang waardoor ik me goed in deze karakters in kon leven.

Dit is het vierde boek van Rani de Vadder en haar tweede Young Adult. De eerdere drie boeken raad ik aan, net zoals dat ik De Gifgave nu ook aanraad. Deze page-turner is origineel, zit vol plottwist en leuke hoofdpersonages.

Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s