Blogtour: De patisserie

De patisserie is geschreven door Charlotte Jacobi. Het boek kwam 29 maar 2022 uit bij uitgeverij Xander. Deze paperback is een vertaalde historische roman.

De flaptekst

In de heerlijke historische roman De patisserie, het eerste deel in de gelijknamige serie van Charlotte Jacobi, kan de negentienjarige Ida Tritschler niet wachten om haar nieuwe stad te ontdekken als ze met haar familie naar de Elzas verhuist. In Straatsburg openen de Tritschlers een patisserie, op een steenworp afstand van hun grootste rivaal: patisserie Picard. Ida is vastbesloten de nieuwe taartenkoningin van de stad te worden, maar de Picards zitten niet op concurrentie te wachten. Tot overmaat van ramp wordt Ida verliefd op zoon Lucien en ontdekt ze dat de rivaliteit tussen hun families veel verder gaat dan alleen de bakkerij. Lukt het Ida en Lucien om hun families bij elkaar te brengen?

Mijn mening over dit boek

De cover is ontzettend mooi, wat me meteen nieuwsgieriger maakte om het boek te lezen. Ook de flaptekst sprak me erg aan en dat is waarom ik meedeed aan deze blogtour. De patisserie is het eerste deel van deze serie.

In het boek lees je vanuit verschillende perspectieven, wat ervoor zorgde dat mijn aandacht erbij bleef en ik nog meer in het verhaal zat. Hierdoor wilde ik alleen maar doorlezen en kon ik het boek niet wegleggen.

In de personages waren erg realistisch beschreven. Soms vond ik ze iets te oppervlakkig, maar over het algemeen kon ik me goed in de karakters inleven. Ik heb ze altijd goed uit elkaar weten te houden en wat niet een moment verward tussen ze.

Het verhaal is erg leuk en vooral ongeveer over de helft van het boek was het erg goed. Toen kwam er wat meer vaart in en kon ik het boek echt niet meer wegleggen.

De schrijfstijl leest erg fijn en ik heb het boek redelijk snel uitgelezen. Ik raad deze historische roman dus ook zeker aan en geef haar 4 sterren.

Uitgeverij Xander, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s