Blogtour: Het hotel in de wolken

Het hotel in de wolken is het vervolg op Het hotel op de rots. Deze hardcover is door Mel Hartman geschreven en telt 240 pagina’s. Het boek kwam uit bij uitgeverij Hamley Books en is een jeugdboek. De releasedatum is 24 maart 2022.

Flaptekst

Hella en haar vrienden zitten nog steeds vast in het hotel dat in de lucht hangt. Ze zijn echter alles vergeten, zelfs hoe ze daar terecht zijn gekomen. Daar zorgen alle lekkernijen, die ze gretig oppeuzelen, op tafel voor. Ook het spel dat ze eerder moesten spelen om hun angsten te overwinnen en hun ouders terug te vinden, herinneren ze zich niet meer. En bovendien zijn hun ouders weer verdwenen. 

Maar langzamerhand komen de herinneringen bij Hella terug en probeert ze de andere kinderen te overtuigen om te stoppen met het eten van al het lekkers. Wanneer ze op zoek gaan naar hun ouders, probeert het hotel hen op allerlei manieren te dwarsbomen. Kunnen de kinderen aan de duistere verleidingen van het hotel weerstaan? Lukt het hen om het hotel te verslaan en om hun ouders te vinden?

Mijn mening over dit boek

Het hotel in de wolken is het vervolg op het eerste jeugdboek van Mel Hartman; het boek Hotel op de rots.

“Het hotel is nog niet tevreden. Het is aan de beurt van het andere team. Het spel begint opnieuw.”

Quote op de achterkant van het boek.

De cover is ook bij dit deel prachtig. Het hotel ziet er onheilspellend uit en ik kon niet wachten om in dit boek te beginnen.

De personages kende ik natuurlijk al uit het vorige deel, maar er stond ook nog een lijstje van de belangrijkste personages. Om mijn geheugen nog meer op te frissen was ook het ‘Wat gebeurde er vooraf?’ hoofdstuk erg handig.

Een van de dingen die ik zo leuk vind aan dit boek zijn de illustraties. Deze zijn door het verhaal verspreid en zijn prachtig.

Het verhaal zelf was erg leuk en ik raad dit jeugdboek ook zeker aan. Het was spannend en erg beeldend beschreven. Ik geef Het hotel in de wolken vier sterren.

*Voor deze recensie las ik een recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s