Blogtour: De Zilveren Dame

De Zilveren Dame is geschreven door Bram Baptist en kwam in 2022 uit bij uitgeverij Hamley Books. Het is een jeugdboek.

Flaptekst

Tom is een boerenjongen van 14 jaar. Als een naburig dorp in vlammen opgaat, besluit hij de boerderij te verlaten om zich aan te sluiten bij koning Godfried. Maar de koning is verdwenen. De verschrikkelijke keizer Safir heeft het koninkrijk veroverd en tiranniseert het Koninkrijk. Samen met een boswachter probeert hij uit te zoeken wat er is gebeurd. Dan doet hij een bijzondere ontdekking in de geheime bibliotheek van de Dillenburg. De zilveren dame blijkt ongeëvenaarde krachten te bezitten. Als dit schaakstuk in handen komt van Safir is alles verloren. Slaagt Tom erin het Koninkrijk te redden?

Mijn mening over dit boek

De Zilveren Dame las ik voor de blogtour en de banner daarvan staat onderaan de recensie. Daarop zijn ook de datums te zien waarop de andere recensenten hun recensies plaatsen.

De covers van Hamley Books zijn elke keer prachtig en ook deze hoort daarbij. De Zilveren dame heeft een prachtige cover. De Zilveren Dame is het tweede boek van Bram Baptist. Zelfs heb ik het debuut nog niet gelezen, maar dat ben ik nog wel van plan.

Het boek begon meteen met actie, waardoor ik al snel in het verhaal zat. Het boek leest ontzettend vlot. Wel had ik soms het gevoel dat ik wat informatie miste aan het begin, zeker omdat het een jeugdboek is.

De schrijfstijl van Bram Baptist is erg beeldend en leest vlot. Hierdoor kreeg ik een goed beeld van de plekken waar het verhaal zich afspeelde en kon ik me nog beter in de personages verplaatsen.

De personages zijn ook een van de dingen die ik zo goed vind aan het boek. Ze zijn ontzettend goed beschreven en ik kon me goed in de karakters verplaatsen.

Ik heb zeker van het boek genoten en raad deze ook aan. Ik geef het boek 4 sterren.

Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, staande mensen en de tekst 'BRAM BAPTIST DE ZILVEREN DAME BLOG TOUR 12/02 16/03 12 FEBRUA 13 FEBRUARI 15FEBRUARI 21FEBRUARI 24 FEBRUARI @thereadingtwinsnl @leuklezen @indeboekenkast booksandparis sorayasbookshelf @nikkileest DE ZILVEREN DAME 27 FEBRUARI 5 MAART MAART 14 MAART MAART 16 MAART @foxiesreadingplace @nakiaslibrary @tanteboekie @heavenleighbooks @valeriesboekenwereld @perfecteburen Verkrijgbaar in alle (o.ln)) boekhandels Verkri @hamleybooks I @hamleybooks www.hamleybooks.be OMLEY'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s