Recensie: Het duizend eilanden experiment (Ontdekking van de mens #1)

Het duizend eilanden experiment is geschreven door Frank van Dongen en kwam in 2021 uit bij uitgeverij Iceberg Books. Het boek telt 416 pagina’s en is een science-fiction.

Flaptekst

Halverwege de 21e eeuw is de wereld overbevolkt en het werk grotendeels overgenomen door algoritmen, machines en gerobotiseerde fabrieken. De werkeloze wereldbevolking leidt een teruggetrokken bestaan, verslaafd aan de virtuele wereld. Jack Newman groeit op in een woongroep voor ex-drugsverslaafden. De virtuele wereld trekt hem niet – hij is liever buiten. Dat verandert als hij Alpha War ontdekt, waarin een buitenaardse invasie moet worden afgewend. Jack zet alles op alles om dit beruchte spel te winnen. Maar is het inderdaad slechts een spel of zit er meer achter? En hoe zit het met zijn tweelingbroer Redmond, wiens bestaan door alles en iedereen wordt ontkend? Wat is zijn connectie met het duizend eilanden experiment, dat ooit is gestart door de schimmige Alfabeschaving? Jack gaat op onderzoek uit. De waarheid blijkt complexer dan hij ooit had kunnen vermoeden.

Mijn mening over dit boek

Het duizend eilanden experiment is het eerste deel uit een trilogie genaamd: De Ontdekking Van De Mens. Op de foto zie je de drie boeken bij elkaar. De covers passen mooi bij elkaar en maakte me meteen nieuwsgierig naar het boek.

Al vanaf de eerste pagina wilde ik doorlezen en het boek las ook ontzettend vlot. Ik las vooral het eerste deel van het boek snel weg.

Wel vond ik sommige stukken wat saai of duurde het wel wat lang. Dit was gelukkig niet altijd zo en ondanks dat het een vrij dik boek is, van 416 pagina’s, las ik hem redelijk snel uit en was het grootste deel leuk en wilde ik doorlezen.

Het is een spannende science-fiction die ik aanbeveel. Ik geef het boek 4 sterren.

Uitgeverij Iceberg Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s