Recensie: Uit bloed en as

Bloed en as is geschreven door Jennifer L. Armentrout en is het eerste deel van een serie. Het boek kwam in het Nederlands in 2021 uit bij uitgeverij Zomer en Keuning.

Flaptekst

‘Uit bloed en as’ van Jennifer L. Armentrout gaat over Poppy, die nooit zeggenschap heeft gehad over haar eigen leven. Als Maiden leeft ze alleen: ze wordt nooit aangeraakt, nooit naar haar omgekeken en nooit met haar gesproken. De hele toekomst van het rijk rust op haar schouders, want ze moet tijdens haar Ascension waardig worden bevonden door de goden. Hoe kan ze ooit aan die verwachtingen voldoen? Dan ontmoet ze Hawke, een bewaker die ervoor moet zorgen dat Poppy haar Ascenion zal volbrengen, én iemand die haar hoofd en hart totaal op hol brengt. ‘Uit bloed en as’ is het eerste deel van de bloedstollende nieuwe Blood and Ash-serie van Armentrout. Armentrout won met dit boek de Goodreads Choice Award Best Romance 2020.

Mijn mening over dit boek

Van Jennifer L. Armentrout heb ik al meerdere boeken gelezen en naar deze was ik ook erg benieuwd. Bloed en as is het eerste deel van een serie.

Het boek is vrij dik, 608 pagina’s. Toch was het geen moment saai! Er gebeurde altijd wel iets en het boek wegleggen was moeilijk. Ook las het boek vlot en de schrijfstijl las fijn.

Een van de beste punten aan dit boek vond ik de personages. Ik kon me goed in het hoofdpersonage, Poppy, inleven. Ze is erg goed beschreven en je las ook vanuit haar perspectief. De andere personages waren ook goed beschreven.

Het verhaal is origineel en ontzettend leuk. Het boek is ook echt een page-turner! Ik kan dan ook niet wachten op het volgende deel!

En dan deze editie! Het boek is prachtig. Ik zou Uit bloed en as puur om de cover al willen lezen. En dat is niet het enige aan deze editie. Dit is namelijk een limited edition met sprayed edges. Kortom: het boek is niet alleen leuk om te lezen maar ook een prachtige editie die mooi in mijn boekenkast staat.

Ik raad dit boek dus ook zeker aan. De personages, het plot en verhaal; het is een page-turner. Ik geef het boek 4.5 sterren.

Uitgeverij Zomer en Keuning, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s