Recensie: Miss Lattimore’s brief

Miss Lattimore’s brief is geschreven door Suzanne Allain en kwam in 2021 uit bij uitgeverij A.W. Bruna. Het is een historische roman.

Flaptekst

Sophronia Lattimore zag jaren geleden haar romantische dromen vervliegen. Ze heeft zich inmiddels neergelegd bij haar rol als chaperone van haar nicht. Maar als ze ziet dat een heer op het punt staat om de verkeerde vrouw ten huwelijk te vragen, kan ze niet blijven toekijken. Ze stuurt hem een anonieme brief, die binnen de kortste keren overal het onderwerp van gesprek is, vooral wanneer haar advies precies blijkt te kloppen. Haar identiteit wordt achterhaald en Sophie wordt razend populair vanwege haar ‘expertise’ als koppelaarster.

Een van de personen die haar hulp inroept is de vrijgezelle Sir Edmund Winslow. Terwijl Sophie Sir Edmund helpt bij zijn zoektocht naar een geschikte vrouw, zou ze willen dat ze zichzelf kon aanraden. Maar ze heeft zich plechtig voorgenomen om niet persoonlijk betrokken te raken (niet in de laatste plaats omdat de heer haar gevoelens geenszins lijkt te beantwoorden). Maar wanneer plotseling zowel haar verloren gewaande geliefde als Sir Edmund in haar geïnteresseerd lijken te zijn, weet Sophie niet of ze opnieuw afstevend op een gebroken hart, of toch misschien… het altaar. Hoe kan ze andere mensen in hemelsnaam helpen met hun liefdesleven, als dat van haarzelf zo’n mislukking is?

Mijn mening over dit boek

Het eerste wat opvalt aan dit boek is de cover. Ik zou dit boek puur om de cover al willen lezen. Het boek heeft me ook zeker niet teleurgesteld. Miss Lattimore’s brief is een ontzettend leuk boek.

Het boek is erg beeldend geschreven en ik kon me precies voorstellen hoe de gebeurtenissen en de personages eruitzagen. Hierdoor kon ik me beter in het boek inleven en dit was fijn bij het lezen.

Het boek las lekker vlot en was geen moment saai. Ik heb het boek dan ook in een stuk doorgelezen omdat ik hem niet weg wilde leggen.

De personages waren ontzettend goed beschreven. Ik kon me goed in de personages inleven en wist precies wie wie was.

Ik raad dit boek dan ook zeker aan en geef hem 4 sterren.

Uitgeverij A.W. Bruna, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s