Recensie: Nu wij verdwenen zijn

Nu wij verdwenen zijn is geschreven door Gustaf Wolff. Het is een roman en het boek kwam in 2021 uit bij uitgeverij Palmslag.

Flaptekst

In ‘Nu wij verdwenen zijn’, de debuutroman van Gustaf Wolff, vormt de fictieve Amerikaanse havenstad Copper Town het toneel van liefde, passie, wanhoop, verdriet en strijd. Vincenzo Jagersland, een vijfentwintigjarige man en ontwrichte oude ziel, neemt de lezer mee in een terugblik op zijn tragische jeugd, de ontmoeting met Yoselyn – de liefde van zijn leven – en de moeizame relatie met zijn vader Eduard Jagersland, een bekwame maar meedogenloze fabrieksdirecteur, die hij persoonlijk verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn moeder. Als gevolg van zijn zoektocht naar zelfverwezenlijking en zijn onstilbare drang de wereld te verbeteren, lijkt hij gedoemd alles, inclusief zijn eigen leven, te verliezen. In een paradoxale wervelwind van haat, trots en arrogantie voltrekt zich een onvermijdelijk familiedrama. ‘Nu wij verdwenen zijn’ is een verhaal waarin de reis belangrijker is dan de bestemming.

Mijn mening over dit boek

De cover van dit boek greep mijn aandacht meteen. Het ziet er spannend uit en de titel valt lekker op. Ook de flaptekst maakte me erg nieuwsgierig.

Toen ik begon met lezen vond ik het een beetje moeilijk om het verhaal in te komen. Het pakte me gewoon nog niet.

Later zat ik wel in het verhaal en ging het ontzettend vlot. Het las ook erg spannend en ik was tijdens het lezen erg nieuwsgierig naar het einde.

De schrijfstijl van de auteur; Gustaf Wolff las ontzettend fijn, vlot. Alles was erg goed omschreven en ik hierdoor kon ik me een goed beeld vormen van wat er in het verhaal gebeurde en hoe dit eruit zag.

Ik kon me goed in de personages inleven en deze waren goed beschreven. Ook de dialogen vond ik erg goed.

Kortom het is een boek dat ik aanraad. Ik geef hem 4 sterren.

Uitgeverij Palmslag, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s