Zoals u wenst

Zoals U wenst is een Young Adult van 550 pagina’s dat geschreven is door Denise Marinus. Het boek kwam 26 november 2020 uit bij uitgeverij Clavis.

Flaptekst

Spannend én sprookjesachtig. Een indrukwekkende roman voor young adults. Nadat Jules haar privacy, spaargeld én droomreis naar het buitenland heeft verloren, werpt het lot een gouden kans in haar schoot: ze mag aan de slag als assistente van Constance, de rebelse kroonprinses van Fortura. Terwijl Jules haar best doet om het vertrouwen van de prinses te winnen, stilt Constance haar oneindige verveling met alcohol, onschuldige pilletjes en schandalen. En bovenal: met het kwellen van haar nieuwe assistente. Als Constances spelletjes niet alleen persoonlijker, maar ook gevaarlijker worden, staat Jules voor een pijnlijk dilemma. Vertrekt ze met lege handen? Of blijft ze loyaal aan de persoon die uit is op haar ondergang?

Mijn mening over dit boek

Toen het boek Zoals U Wenst net uitkwam was het al een boek dat me opviel. Een prachtige cover, positieve recensies en een flaptekst die me meteen aansprak. Nu ik het boek mocht recenseren begon ik dan ook meteen met hoge verwachtingen die allemaal zijn waargemaakt.

Soms lees je ‘zo’n’ boek. Een boek dat speciaal is, niet weg te leggen is en wat gewoon jammer is om uit te lezen. Zoals U Wenst was is mij ‘zo’n’ boek. Ondanks dat het boek meer dan 550 pagina’s telt las ik het binnen twee dagen uit. Het was gewoon onmogelijk om weg te leggen.

Het eerste wat ik zo geweldig vond aan Zoals U Wenst waren de personages. In het boek lees je voor het grootste deel vanuit de hardwerkende, sarcastische maar ook lieve en verantwoordelijke Jules. Soms lees je echter vanuit Constance. Ik kon me ontzettend goed in Jules inleven en Constance was moeilijker te peilen wat er voor zorgde dat ik door wilde lezen: want waarom was Constance toch zo? En kan Jules haar wel helpen?

Ook de bijpersonages kwamen tot leven in het boek. Van haar lieve beste vriendin Floor die alles over de koninklijke familie weet tot de niet altijd vriendelijke hofdames in het paleis.

Ten tweede was het verhaal gewoonweg geweldig. Sprookjesachtig, spannend en met een vleugje romantiek. Na de eerste paar hoofdstukken dacht ik nog dat het een beetje cliché zou worden maar het werd allesbehalve.

Dan zijn er ook nog de prachtige beschrijvingen in het boek. Van Jules’ huis tot het koninklijke paleis. Ik kon me precies voorstellen hoe het eruit zag zonder dat de beschrijven saai werden. Het boek was dan ook geen moment saai.

Ik denk dat het al duidelijk is geworden uit de recensie maar ik raad dit boek zeker aan. Dit is een van mijn lievelingsboeken geworden en ik kan niet wachten op het volgende deel: Tot Uw Dienst. Zoals U Wenst krijgt 5 sterren van mij.

Uitgeverij Clavis, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s