Recensie: Engel van Mesopotamië

Engel van Mesopotamië is geschreven door Brenda Meuleman en kwam in 2021 uit bij uitgeverij Ambo Anthos.

Flaptekst

Engel van Mesopotamië van Brenda Meuleman is gebaseerd op het ongelofelijke waargebeurde verhaal van een Engelse ontdekkingsreizigster
De excentrieke en eigenzinnige Helen King studeert begin twintigste eeuw met first class honours af aan de universiteit van Oxford. Ze beklimt als een van de eerste vrouwen ooit de hoogste bergtoppen van de Alpen en overleeft de eindeloze woestijnvlaktes in Mesopotamië. Maar niemand weet dat ze gebukt gaat onder een vreselijk jeugdtrauma, waarvan de toedracht altijd geheim is gebleven.
Na de Eerste Wereldoorlog strijkt ze neer in Bagdad om als Oriental Secretary het Britse koloniale bestuur van informatie te voorzien. Ondertussen broeit het, zowel in haar hoofd als in een steeds vijandigere omgeving. Zal ze in het reine kunnen komen met haar verleden? Wordt een ontluikende liefde misschien haar redding?

Mijn mening over dit boek

Allereerst heeft dit boek echt een prachtige cover die meteen mijn aandacht greep. Er is van alles op te zien en de quote maakte me nieuwsgierig naar het verhaal.

Het hoofdpersonage, Helen King, is gebaseerd op Gertrude Bell. Gertrude Bell was een Engelse ontdekkingsreiziger en archeologe.

Het boek lees je vanuit meerdere perspectieven. Deze afwisseling maakte het verhaal alleen maar leuker en nog interessanter. De personages zijn goed uitgediept en ik kon me god in ze inleven.

Ik wist nog maar weinig over deze geschiedenis. In het boek werd alles op een leuke manier verteld zonder dat het ook maar een moment saai was. Verder las het boek vlot en gebeurde er veel in het verhaal.

Wel vond ik het in het begin wat moeilijk om in het verhaal te komen. Na een aantal hoofdstukken werd dit wel minder en vooral tegen het einde kon ik het boek niet meer wegleggen.

Ik raad dit boek dan ook zeker aan, het is een prachtig verhaal met goed uitgediepte personages. Ik geef hem 4 sterren.

Uitgeverij Ambo Anthos, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s