Recensie: De Drakenprofetie (Vleugels van Vuur #1)

De Drakenprofetie is het eerste deel van de Vleugels van Vuur serie en is geschreven door Tui T. Sutherland.

Flaptekst

Zeven drakenstammen zijn al generaties lang verwikkeld in een uitzichtloze oorlog. Alle hoop is gevestigd op vijf jonge draken die volgens een oude profetie vrede zullen brengen in het koninkrijk. Klei is een van die vijf uitverkoren draken. Hij leidt een verborgen bestaan in een grot waar hij door een geheimzinnig genootschap tegen zijn zin wordt vastgehouden. Daar wordt hij opgeleid tot strijder. Maar wil hij dat wel zijn?

Als hij samen met de andere vier draken uit de grot weet te ontsnappen om op zoek te gaan naar hun families, blijkt de drakenwereld nog meedogenlozer dan ze altijd verteld is. In het zinderende avontuur dat volgt, ontdekt Klei dat hij misschien niet de grootste strijder is, maar wel beschikt over een uitzonderlijke heldenmoed. En die is hard nodig om het leven van zijn vrienden te redden en de eerste stappen te zetten op weg naar de vrede…

Mijn mening over dit boek

Wat een leuke cover heeft dit boek toch! De draak is prachtig en de tekst valt lekker op. Toen mijn zusje het boek zag wilde ze hem meteen lenen:). De drakenprofetie is het eerste deel in de serie Vleugels van Vuur.

Als je het boek openslaat begint je avontuur in de wereld van Klei met een prachtige kaart waarin de zes rijken van de draken getekend staan. Dat is niet alles, want als je nog een bladzijde omslaat kom je uit bij mooie tekeningen van de zeven drakensoorten met een beschrijving.

Na het lezen van de drakenprofetie begon het boek met een spannende proloog en daarna wilde ik alleen maar verder lezen in dit leuke boek!

Wat ik zo leuk vond aan het boek is dat de draken zo levendig beschreven zijn. Ik moet wel zeggen dat het in het begin wat verwarrend is om te onthouden wie welke drakensoort is en wat de eigenschappen zijn die erbij horen, maar toen ik dat eenmaal doorhad was het erg leuk!

Ook is de verhaallijn ontzettend leuk. Het boek als lekker vlot en was spannend. Klei, Glorie, Tsunami, Zonnetje en Sterrenwolk waren leuke hoofdpersonages. Ze maken veel mee en ik waren levendig beschreven.

Kortom De Drakenprofetie is een leuk en spannend eerste deel van de Vleugels van Vuur serie en ik kan niet wachten op het volgende deel. Ik raad het boek aan voor kinderen en geef het 4 sterren.

Uitgeverij Gottmer, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s