Recensie: Zout

Zout is geschreven door Doreen Hendrikx en kwam 15 april 2021 uit bij uitgeverij Pelckmans. Het is een Young Adult

Flaptekst

Waarom is het zo makkelijk om van Claire Hale te houden? Waarom is het zo makkelijk om die perfecte influencer perfect te vinden? Maud is zeventien en die vraag houdt haar elke dag wel eens bezig. Tot ze door haar beste vriend wordt uitgedaagd om haar liefde voor eten op Instagram te delen met de wereld en ze zelf ondervindt waarom het zo makkelijk is om van Claire Hale te houden. Omdat niets zo makkelijk is als het lijkt. Dit ownvoices debuut van Doreen Hendrikx gaat over de invloed die social media heeft op het zelfbeeld van jongeren.

Mijn mening over dit boek

Allereerst wil ik even vertellen dat ik de cover echt prachtig vind. De kleuren zijn prachtig en de cover zelf past goed bij het boek. Ook heb ik er al veel positiefs over gehoord, waardoor ik er zelf erg nieuwsgierig naar was geworden.

Aan het begin van het boek staat een triggerwarming, ik vond het wel goed dat deze erin stond met name doordat er heftige onderwerpen in het boek beschreven stonden.

In Zout lees je over Maud. Haar gevoelens, gedachten en alles wat ze meemaakt wordt erg goed beschreven en hierdoor kon ik me goed in haar inleven. Ik vond haar een leuk en realistisch personage.

Het verhaal las lekker vlot, de hoofdstukken waren kort en ik vloog erdoorheen. Het boek ging natuurlijk over heftige onderwerpen en ik vond dat deze goed waren beschreven. Ik kon me goed in Maud inleven en met wat er met haar gebeurde.

Zout heeft me verrast en geraakt en het is een prachtig verhaal. Ik raad het boek dan ook zeker aan en geef hem 4.5 sterren.

Uitgeverij Pelckmans, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s