Recensie: Circe

Circe is geschreven door Madeline Miller en kwam in 2021 uit bij uitgeverij Rainbow Books.

Flaptekst

In het huis van Helios, god van de zon, wordt een dochter geboren. Circe is een vreemd kind en wordt verstoten door haar familie. Ze zoekt gezelschap bij de gewone stervelingen en ontdekt een kracht die verboden is voor goden: hekserij. Wanneer de liefde Circe ertoe aanzet een duistere spreuk uit te spreken, verbant een woedende Zeus haar naar een afgelegen eiland. Er is gevaar voor een eenzame vrouw in deze wereld, en om te beschermen wat haar dierbaar is moet Circe beslissen of ze thuishoort bij de goden waaruit ze is geboren, of bij de stervelingen van wie ze is gaan houden.

Mijn mening over dit boek

Veel heb ik nog niet gelezen over de Griekse mythologie maar ik was wel erg nieuwsgierig naar het boek. De cover ziet er ook prachtig uit en sprak me meteen aan!

Het is voor het boek niet nodig om verstand te hebben van Griekse mythologie, want er wordt veel uitleg gegeven zodat je de verbanden tussen alle goden kunt begrijpen. Dit vond ik soms een beetje té uitgebreid maar meestal was het wel nodig om te begrijpen wat welke familie van een andere familie vond en om het verhaal goed te begrijpen. De namenlijst achter in het boek was ook een grote hulp.

Het verhaal was erg leuk en de personages goed beschreven. Ik kon me goed in de karakters inleven en dit was erg fijn bij het lezen. Circe heeft er ook voor gezorgd dat ik meer hervertellingen van Griekse mythologieën!

Circe las meestal erg vlot, alhoewel ik het soms een beetje langdradig vond, mede door de uitleggen. Ook kwam er soms in een keer wel heel veel op me af. Toch vond ik het boek leuk en was het goed geschreven. Ik raad het boek dan ook aan en geef hem 3 sterren.

Uitgeverij Rainbow, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s