Recensie: Waarom vrouwen minder verdienen

Waarom vrouwen minder verdienen is geschreven door Sophie Gool. Het boek kwam in 2021 uit bij uitgeverij Business Contact.

Flaptekst

Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen, ook voor vergelijkbaar werk. In een werkend leven lopen zij gemiddeld € 300.000 mis. En hoewel vrouwen vaker hoogopgeleid zijn dan mannen, stromen ze amper door naar topfuncties. Er zijn in Nederland zelfs meer directeuren met de naam Peter dan vrouwelijke directeuren.

Hoe komt het dat vrouwen nog altijd veel minder verdienen dan mannen? En wiens schuld is dat eigenlijk? Sophie van Gool zet feiten en fabels op een rij en laat zien dat het hoog tijd is voor actie. In ‘Waarom vrouwen minder verdienen’ rekent Sophie van Gool af met mythes en meningen over gelijke beloning. Gelukkig hebben politiek en bedrijfsleven steeds meer oog voor gendergelijkheid. Maar het blijft bij paneldiscussies, Instagramposts en beleidsnotities, constateert Sophie van Gool. Echte acties, zoals gelijke beloning, langer ouderschapsverlof of het doorlichten van sollicitatie- en beoordelingsprocedures, blijven uit. We richten de aandacht liever op het individu: vrouwen werken toch vaker in deeltijd, en in sectoren die minder goed betalen? Moeten ze niet eerst zelf veranderen? Sophie van Gool roept iedereen op om de feiten onder ogen te zien en nu eens echt werk te maken van gelijke beloning.

Mijn mening over dit boek

Waarom vrouwen minder verdienen heeft niet alleen een belangrijke boodschap, maar is ook nog eens ontzettend goed beschreven. Het is geen moment saai of langdradig en het is duidelijk dat er veel onderzoek aan vooraf is gegaan.

Het boek is opgedeeld in 4 delen, die allemaal uit kortere hoofdstukken bestaan. Hiermee wordt stap voor stap het probleem beschreven. Ook wordt er niet alleen beschreven wat er aan de hand is, maar ook wat er aan gedaan kan worden.

In het boek staan veel voorbeelden, ervaringen, cijfers en feiten. Dit wordt op een goede manier afgewisseld. Veel van de delen en hoofstukken beginnen met een quote die iets met het onderwerp van dat gedeelte te maken heeft.

Waarom vrouwen minder verdienen is een krachtige boek met een belangrijke boodschap dat ik aan iedereen kan aanraden.

Uitgeverij Business Contact, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s