Recensie: Het meisje dat op een olifant ontsnapte

Het meisje dat op een olifant ontsnapte is geschreven door Nizrana Farook en kwam in 1 februari 2021 uit bij uitgeverij Veltman.

Flaptekst

Dief. Rebel. Crimineel. Held?

Gewoonlijk heeft Chaya overal een antwoord op. Maar het stelen van de juwelen van de Koningin, zelfs met de beste bedoelingen, is niet iets waar ze zich eenvoudig uit kan kletsen. Ze besluit te ontsnappen op de rug van een olifant, en neemt haar vrienden mee op een spannend avontuur door de jungle, waar bloedzuigers op de loer liggen en
geruchten over een revolutie steeds luider rondzingen. Dit brengt Chaya op een idee: misschien is er een manier om haar dorp te verlaten als dief en terug te keren als held…

Mijn mening over dit boek

Dit boek heeft een ontzettend leuke cover. Het ziet er vrolijk uit en is dan ook niet alleen leuk om te lezen, maar staat ook prachtig in een boekenkast.

Het boek begint meteen leuk. Er is geen lange introductie, nee het verhaal is meteen pakkend! Dit was erg leuk en daardoor zat ik meteen helemaal in het verhaal.

Het meisje dat op een olifant ontsnapte leest lekker vlot. De hoofdstukken zijn kort, lezen goed door en het verhaal is erg leuk.

Chaya, Ananda de olifant en Nour zijn ontzettend leuke personages die erg levendig worden beschreven. De andere personages waren ook erg leuk en ik leerde ze al snel kennen tijdens het lezen.

Dit is een leuk boek voor kinderen met een leuke verhaallijn en levendige personages. Ik raad dit boek dan zeker aan voor kinderen en geef hem 4 sterren.

Uitgeverij Veltman, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s