Recensie: Het is hier helemaal (niet) perfect

Het is hier helemaal (niet) perfect is geschreven door Carlie van Tongeren en kwam in 2021 uit bij Uitgeverij Blossom Books.

Flaptekst

Wat als reizen niet zo leuk is als het op Instagram lijkt?

Yara is net glansrijk geslaagd voor het gymnasium en heeft twee Grote Doelen: alleen op reis naar Indonesië om daar de wereld te verbeteren met vrijwilligerswerk én een succesvolle Instagram en reisblog. Ze creëert de perfecte Instagramfeed van een avontuurlijk en betrokken vrijwilligerswerkmeisje.

Wat haar volgers niet zien, is dat haar reis tegenvalt: het project en de andere vrijwilligers, de klamme hitte en Yara zelf. Want hoe ver ze ook reist, ze neemt zichzelf en haar verleden gewoon met zich mee. Yara krijgt last van paniekaanvallen en de perfectie van haar Instagramfeed brokkelt af. Dan ontmoet ze Ro, die juist helemaal geen doel heeft. Kunnen ze elkaar weer een beetje op weg helpen?

Mijn mening over dit boek

Allereerst heeft dit boek echt een prachtige cover. De kleurencombinatie is ontzettend mooi en de illustratie past bij het boek. Ook staan er hashtags op de cover die goed bij het boek passen: #Droomdienooituitkomt, #ikwilnaarhuis en #ikmoetposten. Dit in combinatie met de flaptekst op het boek maakte me meteen erg nieuwsgierig naar het boek.

Dit boek lees je vanuit het perspectief van Yara, het hoofdpersonage en ze is dan ook ontzettend goed beschreven. Al vanaf het eerste hoofdstuk leefde ik met haar mee en dit was een van de redenen waarom ik dit boek niet weg kon leggen.

De beschrijvingen in het verhaal zijn realistisch en lieten het verhaal tot leven komen. Ik kon me precies voorstellen hoe de plekken die Yara bezocht eruit zagen.

In dit boek wordt duidelijk dat het leven van de persoon achter het Instagram account helemaal niet zo perfect is als het lijkt. Voor Yara is dit ook zo: haar reis is niet zo perfect als haar Instagramfoto’s en de hoeveelheid likes die een foto krijgt levert haar veel stress op.

Het is hier helemaal niet perfect heeft een goede verhaallijn en is opgebouwd in meerdere delen die de verschillende fases van haar reis aangeven.

Ik heb ontzettend genoten van dit boek van Carlie van Tongeren en ik raad dit boek dan ook zeker aan. Dit was een van mijn favoriete boeken die ik in 2021 las en ik geef dit boek 5 sterren.

Uitgeverij Blossom Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s