Blogtour: Winter in de B & B

Winter in de B &B is geschreven door Kaat de Kock en kwam in 2021 uit bij uitgeverij Hamley Books. Het is een feelgood.

Flaptekst

Hanne is een twintiger die in een klein appartementje in de stad woont en probeert rond te komen van het loon dat ze verdient met een job waar ze een hekel aan heeft. Dan krijgt ze te horen dat ze een vakantiehuis in de Ardennen heeft geërfd. Als het ‘vakantiehuis’ een grote villa met gigantische tuin blijkt te zijn, heeft ze geen idee wat ze met zo’n huis aan moet. Tot haar moeder haar ervan weet te overtuigen om een bed and breakfast te beginnen. Samen trekken ze naar de Ardennen en proberen ze een nieuw leven én een zaak op te bouwen. Maar niet iedereen ziet hen even graag komen. Hanne doet er alles aan om het respect van de plaatselijke bewoners en vooral dan van die héél knappe klusjesman te winnen.

Mijn mening over dit boek

Ik lees de laatste tijd wat minder, maar Winter in de B & B heeft mijn aandacht geen moment verloren. In twee dagen las ik het uit. Het boek is niet alleen leuk om te lezen maar de cover is ook nog eens ontzettend mooi. De cover past goed bij het verhaal en het mooie binnenwerk maakte het boek nóg leuker om te lezen.

Het boek is opgebouwd uit drie delen, die elke een nieuwe fase van het verhaal aantonen. Dit maakte het lezen wat overzichtelijker. De hoofdstukken zelf zijn meestal kort en lazen vlot.

In het eerste deel van het boek lees je over Hannes leven in de stad, dat niet helemaal zo gaat als ze zou willen. Hierin leerde je Hanne goed kennen en ik kon me goed in haar inleven. Daarna lees je over hoe Hanne naar het vakantiehuis in de Ardennen. De omgeving en gebeurtenissen waren heel levendig beschreven.

Kaat de Kock heeft een levendige en fijne schrijfstijl. De omgeving was goed beschreven en ik kon me het vakantiehuis en het dorp waarin Hanne gaat wonen goed voorstellen.

Er gebeurde veel in het boek en het tempo lag hoog, maar dat was juist goed bij het verhaal. Ik vloog door het boek heen en heb er erg van genoten.

Ik raad dit boek dan ook zeker aan. Het is een leuke feelgood die ik niet weg kon leggen en ik geef het dan ook zeker 5 sterren.

Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s