Recensie: Unwritable

Flaptekst

New Orleans, 1930

Een grote kloof tussen de rijke en arme inwoners van de stad zorgt voor veel spanning. De wees Abbigail Barlow heeft zich noodgedwongen aangesloten bij de verzetsgroep Monte Carlo, die bestaat uit de laatste strijders voor gelijkheid. Het dagelijks leven van Abbigail is gevuld met vermommingen en gevaarlijke missies, waarnaast ze haar grote geheim moet bewaren voor haar medeverzetsstrijders. Alsof dat nog niet zwaar genoeg is, moet ze dit alles doen in samenwerking met de onuitstaanbare, arrogante Jae Hawkins.

Abbigail vecht hard voor haar geliefde stad. Alles lijkt volgens plan te gaan, tot er duistere geheimen aan het licht komen. Een leven als verzetsstrijder is knap lastig, vooral omdat Jae er opeens zo irritant aantrekkelijk uitziet, gebogen over zijn nieuwe typmachine.

Mijn mening over dit boek

De cover is echt prachtig! Wauw, meteen sprak Unwritable me aan. Ook was ik nieuwsgierig naar het boek doordat ik het vorige boek van Lotte van den Noort: Unsinkable ook ontzettend goed vond. Sterker nog het was een van mijn favoriete boeken die ik in April las.

Binnenin het boek staat een prachtige kaart van New Orleans en hoe het er daar in 1930 uitzag. Dit was een leuke toevoeging aan het boek. In het boek zelf was alles zo goed beschreven qua omgeving dat ik geen een keer terug heb hoeven bladeren naar de kaart ter verduidelijking.

Ook staat er een lijst van personages vooraan het boek. en voor dit geld hetzelfde als voor de kaart: in het boek zijn de personages zo goed beschreven dat ik de lijst niet eens nodig had om ze te onthouden. Er zaten best wel wat personages in, maar allemaal hadden ze hun eigen karaktereigenschappen en je leerde ze al snel kennen in het boek.

Hierna volgt een proloog die me meteen het verhaal in trok. Ik kon niet meer stoppen met lezen, want na de proloog bleef het boek goed en heb ik hem niet weg willen leggen.

De verhaallijn is leuk en spannend en ik raad het boek dan ook zeker aan. Ik geef Unwritable 4.5 sterrne.

Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s