Recensie: Heartstopper 2

Heartstopper 2 is geschreven en geïllustreerd door Alice Oseman. Het boek is vanuit het Engels vertaald door Niels van Eekelen en kwam in Nederland uit bij uitgeverij BestofYa books. Het is een graphic novel voor Young Adults.

Flaptekst

Nick en Charlie waren beste vrienden, maar één spontane kus heeft alles veranderd. Charlie weet zeker dat hij een vreselijke fout heeft gemaakt en zijn vriendschap met Nick voor altijd heeft verpest. Ondertussen is Nick is meer in de war dan ooit. Maar de liefde werkt op verrassende wijze en Nick ontdekt langzaam maar zeker nieuwe dingen over zijn vrienden, zijn familie… en zichzelf.

Mijn mening over dit boek

Dit is het tweede deel van de hearstopper serie. Het eerste deel heb ik ook gelezen en als je hier klikt kun je die recensie lezen. De cover van dit deel is ook weer erg mooi en de flaptekst zag er ook erg leuk uit.

In het begin van het boek staat een dagboekfragment met een korte samenvatting over het eerste deel. Dit was handig om weer te herinneren wat er precies gebeurd was en waar het verhaal was. Daarna ging het boek namelijk precies verder waar het vorige deel geëindigd was.

Ook door dit deel vloog ik heen. Een graphic novel leest over het algemeen ook wel vlot, maar hearstopper 2 kon ik gewoonweg niet wegleggen. Er gebeurde veel en ik wilde weten hoe het af zou lopen.

De tekeningen in het boek zijn erg mooi en de dialogen realistisch. De personages waren goed beschreven. Nick en Charlie kende ik natuurlijk al van het vorige boek, maar in dit deel leerde ik ze nog beter kennen.

Achter in het boek staat nog een leuk extra hoofdstuk en staan de belangrijkste personages op een rijtje met wat informatie over ze. Dit vond ik een leuke toevoeging.

Ik raad dit boek dan ook zeker aan. Het is een goed vervolg op de serie en ik kijk nu al uit naar het derde deel. Ik geef dit deel dan ook 5 sterren, net als het eerste deel.

Uitgeverij bestofya, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s