Recensie: Uit het niets

Uit het niets is geschreven door Aline Sax. Het boek kwam in 2021 uit bij uitgeverij Davidsfonds.

Flaptekst

Wat als mijn herinneringen helemaal geen echte herinneringen zijn? Misschien is het allemaal nooit gebeurd. Misschien heeft iemand mijn herinneringen niet gewist, maar overschreven met pseudoherinneringen, met verzinsels, met fictie die helemaal niet heeft plaatsgevonden.  

Elisabeth ontwaakt in een verlaten luchthaven. Hier hebben de laatste overlevenden van de mensheid zich verzameld, nadat een catastrofe de wereld heeft vernietigd. De zon is verduisterd, de aarde koud, de lucht giftig. De overlevenden zijn op elkaar aangewezen. Maar niemand herinnert zich iets van de ramp of het leven voor de luchthaven. En er blijken nog meer gaten te zitten in het verhaal. Elisabeth wil er het fijne van weten. Maar dan moet ze haar herinneringen zien terug te krijgen. En wil ze dat wel?

Mijn mening over dit boek

Toen dit boek op de deurmat viel kon ik niet wachten om te beginnen. Het boek klonk meteen erg spannend en de cover is prachtig.

Dit boek kreeg me al in de eerste pagina in zijn greep en liet me niet meer los. Het boek was gewoon niet weg te leggen dus in één keer las ik het uit. Ik wilde niet gaan slapen voor ik wist hoe het af zou lopen.

Elisabeth is het hoofdpersonage en ik kon me goed in haar inleven. Samen met Elisabeth zelf leerde je haar kennen. Aangezien ze haar eigen herinneringen kwijt was wist ze zelf ook niets over zichzelf. Haar gevoelens en gedachten waren erg goed beschreven en dat maakte het lezen extra leuk.

Het verhaal zelf is origineel, spannend en zit goed in elkaar. Het einde kwam onverwachts, net zoals de andere plotwendingen in het boek.

Het boek is spannend en vooral ontzettend goed. Ik raad het boek dan ook aan zeker aan. Ik geef hem 5 sterren.

Uitgeverij Davidsfonds, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s