Blogtour: Steen voor Steen

Flaptekst

De zeventienjarige Iris heeft al heel wat meegemaakt. Sinds een aantal jaar woont ze in een pleeggezin, maar de zomers brengt ze met haar opa en oma door op camping Le Tournesol. Wanneer ze daar noodgedwongen het personeelsappartement moet delen met de negentienjarige Maduro, lijkt hij erop gebrand te zijn haar muren neer te halen, iets waar Iris absoluut niet van is gediend. Er zit dus maar een ding op: terugslaan.

Een eigentijdse roman over jezelf afsluiten en jezelf openstellen. Over muren opbouwen en muren afbreken.

Mijn mening over dit boek

Steen voor Steen is het nieuwe boek van Jacodine van de Velde en hoort bij haar eerst twee boeken: Wat je zegt zie je zelf en De stilte zegt genoeg. Het boek is ook goed los te lezen.

Ik heb het boek al eerder proefgelezen en daardoor wist ik al dat ik het boek aan zou raden. Het boek in echte boekvorm lezen is natuurlijk extra leuk.

Steen voor Steen is een verhaal over heftige onderwerpen en is dan ook erg realistisch geschreven. Toch zat er een goede balans in het boek tussen deze heftige gebeurtenissen en de hoopvollere momenten.

Net als in de andere twee boeken draait het in het het verhaal om twee personages, in dit boek om Iris en Maduro. Iris heeft wel de grootste verhaallijn in het boek en het is afwisselend in het heden en het verleden geschreven, wat het boek extra diepgang geeft. Ook Maduro’s verhaal is goed uitgewerkt en ik kon me in beide personages goed inleven.

Iris en een aantal andere personages kende je al uit de andere twee boeken als je die gelezen hebt. Mocht je dat nog niet gedaan hebben, raad ik de boeken zeker aan!

Steen voor Steen is een prachtig boek dat ik je zeker aanraad en ik geef het 5 sterren. Hieronder staat nog een afbeelding met de andere bloggers die meedoen aan de blogtour.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s