Recensie: Juliette in Rome

Juliette in Rome is geschreven door Rose-Line Brasset. Het boek is onderdeel van de Juliette-serie, maar ook los te lezen en naar het Nederlands vertaald door Koen Driessens en kwam in Nederland uit bij uitgeverij Kennes. 

Flaptekst

Juliette verheugt zich op de vakantie. Haar moeder kondigt aan dat ze samen naar Rome gaan! Maar Juliette moet er naar een Franse school, terwijl haar moeder haar reportage maakt. De tiener heeft amper een bezoek kunnen brengen aan het Colosseum of ze moet al kennismaken met haar nieuwe klasgenoten. Ze wordt niet door iedereen even warm onthaald? Hoe zal ze reageren op die vernedering? Zal ze zich wreken of zal ze hen vergeven? Dit is voor Juliette een schitterende kans om zichzelf beter te leren kennen en tegelijk vol ontzag de wonderen van de eeuwige stad te bezoeken?

Mijn mening over dit boek

Het boek is echt als dagboek geschreven. Het boek bestaat uit langere hoofdstukken met de datums van de dag waarop het verhaal zich afspeelt, maar deze hoofdstukken worden ook opgedeeld in de tijdstippen waar het zich afspeelt.

Het verhaal is grappig, vrolijk en leuk om te lezen. Juliette maakt veel avonturen mee en het boek las ik dan ook in een stuk uit. Het boek leest erg vlot en er gebeurt veel, waardoor ik niet afgeleid werd tijdens het lezen.

Juliette is een leuk personage. Ze is druk, eerlijk en maakt snel vrienden. Er zitten veel andere personages in, zoals de andere leerlingen van de Franse school, die Juliette op een grappige en levendige manier beschrijft.

Achter in het boek is een minireisgidsje te vinden. Het is uitgebreid en beschrijft de plekken waar Juliette is geweest, maar ook over andere plekken op een leuke manier.

Juliette in Rome is een leuk boek dat vlot leest en ook nog eens leerzaam dankzij de uitleg in het minireisgidsje achterin het boek. Juliette is een leuk hoofdpersonage, die veel avonturen meemaakt. Ik raad dit boek dan ook aan en geef hem 4 sterren.

Uitgeverij Kennes, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s