Blogtour: Tijl en de tijdbom

Tijl en de tijdbom is geschreven door Lara Reims. Het boek is oktober 2021 uitgekomen en kwam uit bij uitgeverij Hamley Books. Het is een jeugdboek.

Flaptekst

Tijl is boos. Op de kinderen in de klas, die stom doen. Op papa, die te veel drinkt. Op mama, die geen hond wil. Zo boos, dat hij moet slaan, of schreeuwen. Hoeveel straf hij ook krijgt, hoe kwaad zijn ouders ook worden, Tijl kan zijn woede niet tegenhouden. Alleen als hij samen met zijn vriend op een bouwkeet speelt. Dan is hij een superheld, op avontuur. Op een middag ziet Tijl een lichtje, ver weg in het bos. En een hond, die hem bekend voorkomt. Even denkt Tijl dat hij hulp zal krijgen uit een andere wereld. Maar dan doet hij iets stoms. Lukt het Tijl om het goed te maken en zijn woede onder controle te krijgen?

Mijn mening over dit boek

Lara Reims kende ik al van de Rémi-trilogie, een serie waar ik heel erg van genoten had. Nu dit nieuwe boek van haar uitkwam was ik dan ook erg nieuwsgierig naar deze. De cover greep meteen mijn aandacht en valt op. Ook de flaptekst maakte me erg nieuwsgierig.

In het boek staan om de paar hoofdstukken illustraties. Deze zijn een leuke toevoeging aan het verhaal en laten het boek nog meer tot leven komen.

Tijl is een leuk personage. Er zit diepgang in zijn personage en het boek gaat dan ook niet alleen over wat hij meemaakt, maar ook over zijn niet zo fijne thuissituatie en hoe hij daar mee omgaat. De combinatie van fantasie met een onderwerp als Tijl’s thuissituatie maakt het boek alleen maar beter.

Het boek kwam tot leven tijdens het lezen. De personages waren goed beschreven en realistisch. Het verhaal was erg leuk en ik las er vlot doorheen.

Ik geef Tijl en de tijdbom 4 sterren en raad hem zeker aan. Het is een jeugdboek vol avonduur.

Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s