Recensie: Dreaming of the boy next door

Dreaming of the boy next door kwam in 2021 uit bij uitgeverij Young & Awesome. Het boek is geschreven door Kristina Forest en uit het Engels vertaald door Ans van der Graaff.

Flaptekst

Ik vertel hem niets. Want dan neemt mam de eerste vlucht terug. En dan zijn al mijn plannen verpest. Dan kan ik nooit auditie gaan doen, word ik nooit een professionele ballerina en zal ik nooit…

Chloe wil auditie doen voor een balletacademie in New York, maar haar moeder verbiedt haar te gaan. Chloe gaat stiekem toch. Maar dan duikt haar buurjongen (en voormalige crush) Eli op. Als Chloe hem geen lift geeft, verlinkt hij haar bij haar moeder. Noodgedwongen neemt Chloe Eli (en zijn stinkende hond) mee. Dit is het begin van een onvergetelijke roadtrip die alles zal veranderen…

Mijn mening over dit boek

De cover van het boek ziet er zomers en vrolijk uit en in combinatie met de flaptekst sprak het boek me erg aan. Ik begon dan ook meteen met lezen en het boek heeft me zeker niet teleurgesteld!

Dreaming of the boy next door bestaat uit korte hoofdstukken waardoor het boek vlot leest. Het tempo in het verhaal ligt hoog en ik vloog er doorheen.

Chloe is het hoofdpersonage van het boek en je leest dan ook vanuit haar perspectief. Ze doet er alles aan om een auditie te doen voor een balletacademie in New York en dit zorgt voor een roadtrip met de nodige plotwendingen.

Ik kon me goed in Chloe en de andere personages inleven en deze waren erg goed beschreven. Net zoals de omgevingen en de gebeurtenissen. Het las net alsof ik zelf erbij was.

Ik heb Dreaming of the boy next door in een stuk uitgelezen en er erg van genoten. Ik geef het boek dan ook 4.5 sterren.

Uitgeverij Young & Awesome, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s