Recensie: De heks van Limbricht

De heks van Limbricht, Susan Smit | 9789048859603 | Boeken | bol.com

De heks van Limbricht is geschreven door Susan Smit. Het boek telt 256 pagina’s en is een paperback. Het boek kwam bij uitgeverij Lebowski uit.

De flaptekst van dit boek

Limbricht, nabij Sittard, eind zeventiende eeuw. Haar leven lang is Entgen Luijten gewend haar eigen weg te gaan, in familiekwesties, in zaken en in de liefde. Ze wordt daarin gesteund door een grote kennis van de natuur, die ze ook regelmatig aanwendt om haar dorpsgenoten te helpen. Maar dan wordt ze vanwege een paar ongelukkige voorvallen beschuldigd van hekserij. De kasteelheer is gebrand op een bekentenis, waarvoor hij gebruikmaakt van alle middelen die de inquisitie hem ter beschikking stelt. Maar wat als Entgen tegen alle verwachtingen in standhoudt?


De heks van Limbricht is een op feiten gebaseerde roman over de moed, eigenzinnigheid en het politieke bewustzijn van een ongetemde vrouw. Haar proces in 1674, waarvan alle stukken bewaard zijn gebleven, verloopt anders dan iedereen had kunnen voorspellen.

Mijn mening over dit boek

Ik lees graag boeken die zich in het verleden afspelen en ook van ‘De heks van Limbricht’ heb ik erg genoten. Het boek heeft een mooie cover en sprak me al meteen toen ik de flaptekst las aan.

In het boek lees je twee verhaallijnen vanuit Entgens perspectief. De ene speelt zich af vanaf het moment dat ze opgepakt is omdat ze verdacht is als heks en de andere speelde zich daarvoor af. Daarin las je hoe Entgen haar man leerde kennen en hoe ze haar leven leidde.

In het boek lees je dus vanuit Entgens perspectief. Zij is een sterk personage dat erg goed is beschreven. Wat het verhaal nog sterker maakt is dat er echt een Entgen heeft bestaan. Alle stukken van haar proces zijn bewaard gebleven.

Ik las het boek in een stuk uit. De omgeving en gebeurtenissen waren erg goed beschreven en dat was erg fijn tijdens het lezen. Ik kon het boek ook niet wegleggen omdat ik wilde weten hoe het proces zou eindigen.

Het is een aanrader die ik niet weg kon leggen. Ik raad het boek zeker aan en geef hem 4.5 sterren.

Uitgeverij Lebowski, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s