Recensie: De Meesterdief

De Meesterdief is geschreven door Emmelie Arents. Het boek kwam in 2021 uit bij uitgeverij Hamley Books en is het vervolgt op De Woestijndief. Het boek ise en Young Adult.

Flaptekst

Taran is klaar om een nieuw leven op te bouwen en zijn pijnlijke verleden een plaats te geven. Wanneer de prins wordt vermist en Saradan ten onder dreigt te gaan aan Dode Magie, schakelt de sultan Tarans hulp in. Taran reist naar het verlaten eiland Turat om de zeldzame qalzarabloem te vinden, die het hart van de prins en het lot van Saradan kan redden. Maar het eiland is niet verlaten. Niets is wat het lijkt. Niemand is te vertrouwen. Een nieuw, dodelijk spel gaat van start…

Mijn mening over dit boek

De Meesterdief is het vervolg op De Woestijndief, waarvan je de recensie kan lezen door hier op te klikken. De covers van beide boeken passen goed bij elkaar en de cover van De Meesterdief is ontzettend mooi, net zoals het binnenwerk.

De gebeurtenissen in het boek werden zo beschreven dat het leek alsof ik erbij was. Het boek was spannend en zat vol avontuur. Ik zag het einde niet aankomen en waren er meerdere grote plotwendingen die me verrast hadden. Dit zorgde ervoor dat ik door wilde blijven lezen en het boek niet weg wilde leggen.

De wereld waarin het verhaal zich afspeelt is erg goed beschreven. Taran komt deze keer op andere plekken dan in het eerste deel, maar ook die plekken zijn zo beschreven dat het was alsof ik erbij was.

Vooraan in het boek staat, net als in het eerste deel, een bergrippenlijst. Deze was fijn om soms naar terug te bladeren.

Ik vond De Meesterdief opnieuw een ontzettend goed boek van Emmelie Arents. Ik raad hem dan ook zeker aan en geef hem 4.5 sterren.

Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s