Recensie: Kanker. Cadeau van het leven

Kanker. Cadeau van het leven is geschreven door Nathalie van Dam. Het boek telt 142 pagina’s.

Flaptekst

“U heeft inderdaad een borstkankertje.” De chirurg zegt het op een bijna lieflijke toon. (…) Maar het grootste deel van de informatie die ik krijg, gaat langs me heen. Ik ben nog blijven hangen bij het woord ‘borstkankertje’. Kanker is kanker. Doe er geen geschenkverpakking om, man! Voor jou is mijn kleine tumor misschien niet interessant om weg te snijden, maar voor mij is het kanker! Knock-out geslagen. Zo voel ik (48) me na de diagnose borstkanker. Wanneer de allereerste stofwolken zijn opgetrokken, kom ik wat meer bij zinnen. Wat kan ik zelf doen om op een ‘gezonde’ manier met mijn ziekte en behandeltraject om te gaan? Met vallen en opstaan bewandel ik een nieuw pad, op weg naar mijn grote verlangen. Onderweg moet ik langs obstakels als doodsangst, verdriet, boosheid, schuld en schaamte. Gelukkig zijn er hulpbronnen waar ik rijkelijk uit kan putten. Zoals mijn intuïtieve wijsheid, die van onschatbare waarde blijkt te zijn.

Mijn mening over dit boek

Deze maand, oktober, is het borstkankermaand. Dat is een van de redenen waarom ik het boek: Kanker. Cadeau van het leven las, dat geschreven is door Nathalie van Dam. Dit boek is dan ook geschreven over haar eigen ervaring met borstkanker.

Het boek was anders dan ik had verwacht. Het boek is heftig, maar aan de andere kant leest het ook makkelijk. Het boek bestaat uit korte hoofdstukken en tussenkopjes waardoor je er vlot doorheen leest. Het is op een prachtige manier beschreven en ik leefde ontzettend met Nathalie mee tijdens het lezen.

Ik las het boek zelfs in een keer uit. Ik heb hem niet weg kunnen leggen en heb dat daarom ook niet gedaan. Ik lees wat minder de laatste tijd, maar dit boek wist toch mijn aandacht te grijpen en die niet meer los te laten.

Nathalie van Dam schrijft op een ontzettend goede manier. Ook al was de uitleg over behandelingen soms ingewikkeld, ze wist het toch zo te beschrijven dat iedereen het kan begrijpen.

Het verhaal is heftig en het is een boek dat je raakt. Het boek is eerlijk en openhartig. Dit is een boek dat ik iedereen kan aanbevelen en daarom geef ik het natuurlijk ook 5 sterren. Wauw, wat een prachtig boek.

Nathalie van Dam, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s