Recensie: Sterrenzicht

Sterrenzicht is het tweede deel in de Skyward serie. Het boek is geschreven door Brandon Sanderson en is in Nederland uitgegeven door uitgeverij Iceberg Books.

De flaptekst:

Haar hele leven al droomt Spensa ervan om piloot te worden en te bewijzen dat ze een dochter van haar vader is. Daarbij zoekt ze antwoorden op vragen: over de oorlog die haar volk voert met de Krell, over haar vader, over de vijanden in de eindeloze ruimte. Elk antwoord roept weer nieuwe vragen op en gaandeweg ontdekt Spensa dat ze leeft in een wereld vol leugens. Tegelijkertijd ontdekt ze dingen over zichzelf en dringt het besef tot haar door dat ze naar het einde van de Melkweg zal reizen om de mensheid te redden als dat nodig is.

Mijn mening over dit boek

Van het eerste deel van deze serie, Sterrenvlucht, had ik ontzettend genoten. Dit is het tweede deel van de serie en ik kon dan ook niet wachten op dit deel.

De cover is echt ontzettend mooi. Hij greep meteen mijn aandacht en dit boek is dus niet alleen leuk om te lezen, maar staat ook prachtig in een boekenkast.

Ik vond de personages een van de beste dingen aan dit boek. Want, wauw, wat zijn die goed beschreven. Spensa is een ontzettend leuk hoofdpersonage en ik kon me goed in haar inleven. Ik wist altijd wie welk personage het was en was geen moment in de war.

Er zat veel spanning in het verhaal en ik heb het boek niet weg kunnen leggen. Er zit veel afwisseling in het boek en Spensa maakt veel mee. Ik kon me goed in haar inleven.

Brandon Sanderson heeft een fijne schrijfstijl en beschreef de gebeurtenissen in dit boek zo dat het leek alsof ik erbij was. Dat las erg goed.

Kortom: het is een boek vol avontuur en actie en ik raad dit boek dan ook zeker aan en geef hem 5 sterren.

Uitgeverij Iceberg books, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s