Blogtour: Het geheugen van Babel (Christelle Dabos)

Het geheugen van Babel is geschreven door Christelle Dabos en vanuit het Frans naar het Nederlands vertaald door Eef Gratama. Het boek kwam in oktober 2021 uit bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff.

Flaptekst

Ophelia’s avontuur zet zich voort in Het geheugen van Babel, het derde deel in de magische Spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Nadat Ophelia een groot geheim in Faroeks boek ontdekte, heeft ze twee jaar en zeven maanden op haar thuisark, Anima, doorgebracht. Maar nu is het tijd om in actie te komen… Ophelia reist onder een valse naam naar de ark van Babel, een kosmopolitische en hypermoderne ark die de parel van het universum wordt genoemd. Zal haar talent als lezer van voorwerpen voldoende zijn om te voorkomen dat ze door haar tegenstanders in een dodelijke val wordt gelokt? En zal ze Thorn, haar verloofde, ooit weer zien? Bovendien moet Ophelia een belangrijk geheim bewaren dat de sleutel tot het verleden kan zijn. Maar het kan ook de toekomst in groot gevaar brengen… 

Mijn mening over dit boek

Jaaaa, daar lag hij eindelijk op de deurmat: Het geheugen van Babel! Ik kon niet wachten tot hij binnen was en toen hij binnenkwam was ik er dan ook meteen in begonnen. Na het lezen van de eerste twee delen: De ijzige verloofde en de vermisten van Manenschijn kon ik niet wachten om te lezen hoe het verder ging.

De cover is prachtig. Dit deel heeft de kleur groen gekregen voor de cover en het boek staat prachtig naast de andere twee delen. Dit is zo’n boek dat ik alleen al om de cover zou willen lezen.

Het is een vrij dik boek. Het telt namelijk meer dan 500 pagina’s. En nog had ik hem veel te snel uit. Ik lees de laatste tijd helaas wat minder, maar dit boek kon ik niet wegleggen. Ik kan nu al niet wachten op het vierde deel.

Het boek is spannend en zit vol leuke personages. In dit deel vertrekt Ophelia naar Babel. Christelle Dabos heeft ook deze wereld geweldig beschreven. Al snel leer je samen met Ophelia deze Ark kennen en de gebruiken en regels die er hier gelden.

In het boek staat ook nog een mooie kaart die alles nog wat duidelijker maakt. Maar ook zonder naar de kaart te kijken was alles erg duidelijk. Dankzij de beschrijvingen van Christelle Dabos kon ik me een goed beeld vormen van de wereld en het verhaal.

Het geheugen van Babel was sprookjesachtig en gewoonweg geweldig. Ik raad dit spannende boek zeker aan en geef hem dan ook 5 sterren.

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s