Recensie: Twaalf en het Bevroren Bos

Flaptekst

Twaalf heeft de belangrijke eed afgelegd, en is nu een leerling-Jager binnen het Jagersfort. Ze heeft haar naam opgegeven om te kunnen trainen in het gevecht tegen de boze buitenwereld en om te helpen de vrede te bewaren. Ze zal pas een nieuwe naam mogen kiezen als ze die verdiend heeft.
Wanneer het Jagersfort, diep verstopt in de besneeuwde bossen, wordt aangevallen en het jonge meisje Zeven wordt ontvoerd, voelt Twaalf zich geroepen om haar te redden. Het wordt een zoektocht door het Bevroren Bos die haar leven, haar naam en haar hele wereld zal veranderen…

Mijn mening over dit boek

Dit boek had in een boekwinkel meteen mijn aandacht gegrepen. Waarom? Om de prachtige cover. De cover is prachtig, je ziet Twaalf op de cover: het moedige hoofdpersonage. De quote op de cover greep ook meteen mijn aandacht:

De Jagerseed veranderde haar naam. Zij verandert de wereld.

Door Aisling Fowler, de quote op de cover van het boek.

De rug en achterkant van het boek zijn ook prachtig. Niet alleen de flaptekst klonk erg spannend en sprak me aan, ook de illustraties grepen mijn aandacht.

En die illustraties waren niet alleen prachtig op de omslag van het boek, maar ook in het boek. Elke paar hoofdstukken staat er namelijk een prachtige illustratie die een scene uit het boek beschrijft. Zo begon het boek met een prachtige kaart en een proloog die meteen mijn aandacht greep en maakte de tekeningen het boek extra levendig.

Dit is zo’n boek dat al vanaf de eerste pagina niet meer weg te lezen is. Ik hoefde niet in het boek in te komen, of me af te vragen waar het boek over zou gaan. Nee, al vanaf het eerste hoofdstuk vond ik het boek geweldig en zat ik in het verhaal.

Een van de dingen die ik zo goed vind aan dit boek is Twaalf. Ze is een fantastisch hoofdpersonage: ze is moedig, realistisch en goed beschreven. Ik kon me goed met haar inleven en begreep haar.

Ook de rest van het boek kwam tot leven. Het boek las als een film: alsof ik er zelf bij was. Dit was zo’n nóg een hoofdstuk dan boek, waarna ik uiteindelijk nog een stuk of 5 hoofdstukken las tot ik écht moest stoppen.

Twaalf en het Bevroren Bos is een sprookjesachtig debuut dat ik in een adem uitlas. Aisling Fowler heeft een goede schrijfstijl en ik kan niet wachten om meer van haar te lezen. Ik geef dit boek dan ook 5 sterren en raad hem iedereen aan!

Uitgeverij Harper Collins, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s