Recensie: Hard land

Hard land is geschreven door Benedict Wells en naar het Nederlands vertaald door Gerda Baardman. Het boek kwam uit bij uitgeverij Meulenhoff.

De flaptekst

Missouri, 1985. De moeder van de vijftienjarige Sam is ziek, zijn werkloze vader weet zich geen raad en sluit zich voor iedereen af. In een poging zijn ongelukkige thuissituatie te ontvluchten neemt Sam een vakantiebaantje in een oude bioscoop. Voor de duur van een magische zomer wordt alles op zijn kop gezet. Hij maakt vrienden, hij wordt verliefd op de mooie Kirstie en ontdekt geheimen over zijn woonplaats. Voor het eerst in zijn leven is Sam niet langer een onopvallende buitenstaander maar maakt hij deel uit van iets groters. Als zijn moeder overlijdt komt er een abrupt einde aan deze gelukkige maanden, en wordt Sam gedwongen om volwassen te worden. 

Hard land is het verhaal van een onvergetelijke zomer, een roman doordrenkt met heimwee naar vroeger – en daarmee een hommage aan klassieke coming of age-films zoalsThe Breakfast Club en Stand By Me.

Mijn mening over dit boek

Voor de jongerenjury las ik op het geniale af en ik heb daar ontzettend van genoten. Ik was dan ook ontzettend benieuwd naar het nieuwe boek van Benedict Wells en ook deze vond ik ontzettend goed! Na het lezen van dit boek kocht ik ook ‘Het einde van de eenzaamheid’ omdat ik niet kan wachten om meer te lezen van deze auteur!

Benedict Wells heeft een fijne schrijfstijl die alles goed beschreef. Ik las het verhaal alsof ik er zelf bijstond en met mooie zinnen laat hij het verhaal tot leven komen.

Het boek heeft een fijn tempo, het leest lekker vlot en er gebeurd veel. Ik heb het boek dan ook niet weg kunnen leggen.

Sam is het hoofdpersonage en ik kon me goed in hem inleven en met hem meeleven. Hij was realistisch neergezet en ik begreep hem.

Het verhaal is net een film in boekvorm. Achterin het boek staat en ‘Aftiteling en Credits’ wat ik erg leuk gedaan vind. Ook staat er een soundtrack achterin wat ook een goede toevoeging is.

Ik heb erg van dit boek genoten en raad hem je zeker aan! Ik kijk nu al uit naar zijn volgende boek, maar zal in de tussentijd zijn andere boeken lezen:). Ik geef het boek 5 sterren!

Uitgeverij Meulenhoff, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s