Recensie: Circus Maximum, de race van de keizer

De race van de keizer is geschreven door Annelise Gray en kwam in Nederland in 2021 uit bij uitgeverij Gottmer. Het is een boek voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

Waar gaat het boek over?

De twaalfjarige Dido wil niets liever dan het vurige paard Porcellus trainen en uiteindelijk zélf met hem racen in Circus Maximus – maar dat soort ambities zijn verboden voor meisjes. Gelukkig kan ze wel haar vader helpen: hij is de trainer van het populairste wagenrenteam van Rome, de Groenen. Als haar vader plots om het leven wordt gebracht, moet Dido vluchten. Aan de kust van Noord-Afrika vindt ze hulp uit wel heel onverwachte hoek, en is ze veilig. Maar ze kan Porcellus en Circus Maximus niet uit haar hoofd zetten. Moet ze terugkeren naar Rome? Dat is niet zonder gevaar, want ze heeft een nieuwe vijand die tussen haar en haar dromen in staat: keizer Caligula…

Mijn mening over dit boek

De race van de keizer heeft een mooie cover waarop je Dido en haar paard Porcellus ziet staan. Circus Maximus, de beroemdste arena van het oude Rome, staat op de achtergrond. De achterkant van het boek ziet er ook prachtig uit en de flaptekst sprak me meteen aan!

Dido is een leuk personage. Ze is realistisch beschreven, komt voor zichzelf op en is koppig. Ik kon me goed in haar inleven en begreep haar.

De andere karakters kwamen ook tot leven in het boek. Er zaten veel personages in, maar ik kon ze dankzij de goede beschrijvingen allemaal uit elkaar houden. Wat ook hielp is dat er vooraan het boek een lijstje van de personages staat en ook in welke teams van paardenrennen die zitten. De teams spelen namelijk ook een grote rol!

Wat ook handig was, is dat er vooraan het boek een afbeelding van een wagenmenner met een wagen is. Daarop is te zien wat een wagenmenner draagt en kun je zien hoe het eruit zag.

Het boek las erg vlot en ik had het snel uit. Al vanaf het eerste hoofdstuk kon ik dit boek niet meer wegleggen. Ik werd het oude Rome ingetrokken en kwam er pas in de laatste pagina weer uit. Het boek was verrassend, had leuke personages en was niet weg te leggen. Ik raad dit boek dan ook zeker aan en geef het 5 sterren.

Uitgeverij Gottmer, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s