Recensie: Heartstopper

Heartstopper is geschreven en getekend door Alice Oseman. Het is een graphic novel en is in het Nederlands uitgegeven bij uitgeverij Best of YA Books.

Flaptekst

Het afgelopen schooljaar was niet geweldig voor Charlie, maar hij wordt in ieder geval niet meer gepest. Nick, rugbyster van de school, heeft hier en daar wat gehoord over Charlie – de jongen die vorig jaar gedwongen uit de kast moest komen en een paar maanden werd gepest – maar hij heeft nog nooit met hem gepraat. Tot ze naast elkaar in de klas komen te zitten…


Er ontstaat een warme en intieme vriendschap en al snel valt Charlie als een blok voor Nick, ook al weet hij dat hij geen enkele kans maakt. Maar Nick worstelt met zijn eigen gevoelens en hoe dichter de twee naar elkaar toe groeien hoe duidelijker het wordt dat liefde ontzettend onvoorspelbaar en verrassend is.

Mijn mening over dit boek

Over Hearstopper heb ik al veel gehoord toen hij nog niet vertaald was. Op het moment dat ik hoorde dat hij in het Nederlands uitkwam was ik dan ook blij! De cover is hetzelfde als die van de Engelse uitgave en echt erg mooi.

Ik vloog door het boek heen. Ik las hem in een stuk uit. Niet alleen omdat het een graphic novel is, maar ook omdat ik hem gewoon niet weg heb kunnen leggen. Ik móést wel doorleven, want ik was zo nieuwsgierig naar hoe het verder zou gaan.

Op het moment dat ik het boek uithad wilde ik het liefst ook meteen verdergaan in deel 2, maar daar moet ik nog even op wachten. In oktober verschijnt het tweede deel al in het Nederlands!

De tekeningen in het boek zijn erg mooi en de dialogen realistisch. De eigenschappen van de personages waren ook al snel duidelijk en vooral de hoofdpersonages Nick en Charlie waren goed beschreven.

Het boek bestaat uit 2 delen en achterin het boek staan nog wat extra dingen. Zo kun je een paar tekeningen van de eerste versie van Heartstopper zien en staan er wat andere extra’s zien die een goede toevoeging zijn aan het verhaal.

Ik raad dit boek zeker aan. Ik heb er erg van genoten en kan niet wachten op het volgende deel. Ik geef dit boek dan ook 5 sterren.

Uitgeverij Best of YA, bedankt voor dit recensie exemplaar!

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s