Recensie: Het huis onderaan de klif

Het huis onderaan de klif is geschreven door Sharon Gosling. Het boek kwam in 2021 uit bij uitgeverij Zomer en Keuning. Het is een feelgood.

Flaptekst

In ‘Het huis onderaan de klif’ van Sharon Gosling is chef Anna na een verbroken relatie van twintig jaar toe aan een nieuwe start. Ze verhuist naar Crovie, een klein vissersdorpje aan de oostkust van Schotland, maar eigenlijk heeft ze meteen spijt. Zodra ze het dorp en de mensen beter leert kennen, vindt ze ook zichzelf en haar liefde voor koken weer terug. Ze besluit haar keuken om te toveren in een kleine lunchclub. Haar leven lijkt eindelijk weer de goede kant op te gaan, zolang niets haar nieuwgevonden geluk verpest… 

Mijn mening over dit boek

De cover van het boek is prachtig. Het geeft de sfeer en omgeving van het boek goed weer en in combinatie met de flaptekst sprak het boek me erg aan.

Sharon Grosling heeft een fijne schrijfstijl die me al vanaf de eerste pagina het boek introk. Ik heb het boek niet weg kunnen leggen, want het verhaal was verrassend, goed geschreven en had leuke personages. Het boek had ook een goede verhaallijn.

Anna is een leuk en goed beschreven personage. De twijfels, gevoelens en gedachten van Anna zijn zo beschreven dat ik me goed in haar kon inleven en met haar kon meeleven.

Crovie is het dorp waarin het verhaal zich afspeelt en dit is een leuk dorp. Het dorpje is gezellig en de bewoners ervan staan voor elkaar klaar.

In het begin vond ik alle namen van de dorpsbewoners verwarrend, want ze werden in een rap tempo aan Anna voorgesteld. Dit duurde niet lang, want alle personages hebben een eigen karakter en zijn goed beschreven.

Ik heb erg van het boek genoten en raad hem zeker aan. Ik geef dit boek 4.5 sterren.

De banner van de blogtour waar ik aan meedeed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s