Recensie: Ver van huis

Ver van huis is geschreven door Ellie Dean. Het boek kwam in 2021 uit bij uitgeverij de Fontein.

Waar gaat het boek over?

Engeland, 1940. Verpleegster Polly Brown wordt overgeplaatst naar het ziekenhuis van Cliffehaven, waardoor ze bij haar man Adam kan zijn die in een militair hospitaal in de buurt ligt. Hun 5-jarige dochtertje Alice stuurt ze naar hun familie in Canada, waar het meisje veilig zal zijn, en zelf huurt ze een kamer in het Beach View House van Peggy Reilly. Maar dan krijgt Polly een telegram dat het schip waarmee Alice naar Canada zou varen tot zinken is gebracht door de nazi’s…

Mijn mening over dit boek

Een boekengenre dat ik vaak en graag lees zijn romans die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspelen. Toen ik de flaptekst van Ver van huis las sprak die me meteen aan en op de prachtige cover staat een quote die me erg nieuwsgierig maakte naar het boek.

“De oorlog is uitgebroken en Polly zet haar dochtertje Alice op de boot naar familie in Canada – maar eenmaal op zee komt het schip in een vuurlinie terecht…”

Quote op de cover van ‘Ver van huis’.

Iets wat ik erg goed vond aan het boek, zijn de verschillende perspectieven vanuit waar je leest. Dit maakte het verhaal afwisselend en zorgde ervoor dat ik nieuwsgierig bleef naar de rest van het verhaal.

Ver van huis is het tweede deel uit de ‘Een veilige haven’ serie, maar ook goed los te lezen. Zelf heb ik het eerste deel ‘Een nieuw begin’ helaas nog niet gelezen, maar dat ben ik zeker van plan na het lezen van dit boek!

Ellie Dean beschrijft alles heel beeldend, waardoor de personages echt tot leven kwamen en ik me goed in ze kon inleven. De gevoelens van de personages zijn ook erg goed beschreven.

Het is een heftig en prachtig boek dat ik zeker aanraad. Ik vloog erdoorheen en de gebeurtenissen waren erg goed beschreven. Ik geef het boek 4.5 sterren!

Uitgeverij De Fontein, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s