Recensie: Nu in de bioscoop

Nu in de bioscoop is geschreven door Cory McCarthy. Het boek kwam in 2021 uit bij uitgeverij Best of YA.

Flaptekst

“Het boek is altijd beter. Toch?”

Quote op de cover van ‘Nu in de bioscoop’.

Iris geeft niets om de beroemde Elementia-boeken van M.E. Thorne. Het is dus nogal vervelend dat de schrijver haar oma is en dat Iris haar hele leven al te maken heeft met de gekke fans van de fantasy-trilogie.

Tot overmaat van ramp dwingt haar vader haar ook nog om naar Ierland te reizen voor de boekverfilming. Ze ziet haar kans schoon: als ze de filmproductie kan stopzetten, betekent dit hopelijk het einde van de rage en kan ze eindelijk een normaal leven leiden.

Maar dan ontmoet ze de schandalig knappe acteur Eamon O’Brien en zelfs de vrouwelijke regisseur inspireert haar. Iris begint zich thuis te voelen in de wereld die ze haar hele leven wilde vermijden. Zou deze film dan toch haar kijk op Elementia en zichzelf kunnen veranderen?

Mijn mening over dit boek

Nu in de bioscoop heeft een leuke cover die me meteen nieuwsgierig maakte naar het verhaal. Ook de flaptekst klonk erg leuk dus ik heb erg naar dit boek uitgekeken.

Een van de dingen die ik leuk vind aan het boek is dat de normale hoofdstukken worden afgewisseld met filmnotities. Dit is een leuke toevoeging aan het verhaal.

In het boek gaat het natuurlijk over de Elementia-boeken van M.E. Thorne, de oma van Iris. Deze zijn ook goed beschreven, want uiteindelijk kreeg je als lezer ook een beeld van de boeken en dat maakte het verhaal wel af.

Iris zelf is erg goed beschreven. Er zit diepgang in dit personage en ze is goed uitgewerkt, waardoor ik me goed in haar kon inleven.

De omgevingen en gebeurtenissen zijn ook erg goed beschreven en ik vloog door het boek heen. Ik heb hem nauwelijks weg kunnen leggen.

Ik heb zeker genoten van Nu in de bioscoop en geef hem dan ook 4.5 sterren.

Uitgeverij Best of YA, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s