Recensie: Smash

Smash is geschreven door Margje Woodrow. Het boek kwam juli 2021 uit bij uitgeverij de Fontein en is een jeugdthriller.

Flaptekst

Luna gaat met haar vrienden naar een populaire jongerencamping op Terschelling. Ze willen feesten en relaxen. Op de avond voor vertrek zoeken ze via Zoom contact met een medium. Voor de grap laten ze de ene na de andere foto lezen. De stemming verkilt als ze een akelige waarschuwing krijgen: ‘Blijf thuis! Een van jullie heeft dodelijk karma…’
De spanningen in de groep lopen op. Moeten ze dit serieus nemen? Wie kan het zijn? Durven ze nog wel te gaan? Zijn ze met en voor elkaar wel veilig?

Mijn mening over dit boek

Ik heb al drie anderen boeken van Margje Woodrow gelezen en heb van elk daarvan genoten. Dat, in combinatie met de flaptekst, zorgde ervoor dat ik het boek wilde lezen. Ook heeft het boek een mooie cover die goed bij het boek past.

Ik begon meteen met lezen toen het boek binnenkwam en ik vloog erdoorheen. Ik las hem in een dag uit omdat ik graag wilde weten hoe het afliep. Margje Woodrow heeft een fijne schrijfstijl en heeft me niet teleurgesteld.

Je leest in het boek vanuit twee perspectieven. Vanuit die van Luna en die vanuit Ilan. In beide personages kon ik me goed inleven en dat je vanuit twee perspectieven las zorgde voor afwisseling, wat er ook voor zorgde dat ik door wilde lezen.

De personages, omgevingen en gebeurtenissen waren erg goed beschreven en ook de schrijfstijl las fijn. Het boek was meteen spannend en deze spannende gebeurtenissen volgen elkaar op. Toch vond ik de ontknoping van dit boek minder goed dan ik gehoopt had. Van de rest van het boek had ik wel heel erg genoten.

Ik raad dit boek wel aan, want het is een spannende jeugdthriller met goede personages. Ik geef het boek 4 sterren.

Uitgeverij de Fontein, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s