Recensie: Onderuniversum

Het Onderuniversum is geschreven door Pen Stewart en kwam in 2021 uit bij uitgeverij Hamley Books. Het is een hardcover van 320 pagina’s.

Flaptekst

Europa, 2665 n.Chr.

Voor Julian O’Mallaghan waren de afgelopen zes maanden een droom. Niet alleen werd hij toegelaten tot het Amsterdamse stadsleger, Kim Katena is eindelijk zijn vriendin en staat onafscheidelijk aan zijn zijde. Maar dan gaan beiden op een avondpatrouille en loopt het grondig mis.

Een ondergrondse uitbarsting met het epicentrum in de oude kerncentrale van Doel, te Antwerpen, opent een nieuw transportnetwerk van doorgangen door Nederland en Vlaanderen. De wezens die daar uit tevoorschijn komen, zijn vreemder dan iemand ooit heeft gezien.

Aanvankelijk is het enkel een raar verschijnsel, maar dan krijgen deze wezens Kim te pakken, én lijken ze het op Julian voorzien te hebben.

Mijn mening over dit boek

De cover van dit boek is echt prachtig. Dat in combinatie met de flaptekst sprak me meteen aan. Ook het binnenwerk is erg mooi. Dit maakt het lezen van het boek extra leuk:).

Toen ik begon met lezen duurde het even voor ik in het verhaal zat, want er kwamen heel veel namen in een keer en dat was een beetje verwarrend. Na een aantal hoofdstukken werd dit wel duidelijker en uiteindelijk kwam ik wel in het verhaal, het duurde alleen een beetje lang.

De personages vond ik dus in het begin iets te veel in een keer, maar in de hoofdpersonage kon ik me goed inleven. Julian O’Mallaghan is het hoofdpersonage en hij is erg goed beschreven.

Julian maakt een heel avontuur mee en dit is wel goed beschreven. De omgeving en gebeurtenissen werden goed beschreven en het tempo vond ik ook goed lezen.

Ik heb van het boek genoten. In het begin was het boek een beetje verwarrend maar ik kon hem later in het verhaal niet meer wegleggen. Ik geef dit boek 3.5 sterren.

Uitgeverij Hamley Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s