Recensie: spoiler alert

Spoiler alert is geschreven door Olivia Dade en kwam juli 2021 uit bij uitgeverij Zomer en Keuning. Het boek is uit het Engels vertaald.

Flaptekst

Spoileralert’ van Olivia Dade is een heerlijke rom-com over April, die haar fan fiction en cosplay-hobby voor iedereen verborgen houdt. Als ze besluit een foto te posten waarop ze verkleed is als een personage uit een populaire tv-serie, gaat ze viral, zowel bij supporters als bij haters die reageren op haar plus-size. Maar als Marcus, de hoofdrolspeler uit de serie en stiekem ook een anonieme fan fiction-schrijver, haar foto en de negatieve reacties ziet, besluit hij haar op date te vragen. De date verloopt rampzalig, maar dan blijkt dat ze elkaar al beter kennen dan gedacht. Olivia Dade schreef met ‘Spoileralert’ een aangrijpende romance over hoe je blij kunt zijn met jezelf.

Mijn mening over dit boek

De cover van het boek ziet er leuk uit en de flaptekst van het boek sprak me aan. Ik was dan ook meteen nieuwsgierig naar het boek. Onder aan de recensie staat nog een banner waarop de andere bloggers staan en de dagen waarop zij hun recensies plaatsen!

Een van de dingen die ik leuk vond aan het boek is dat het verhaal soms wordt afgewisseld met stukjes uit scripts, fanficties of chatberichten van April met andere fanfictie-schrijvers. Dit is een leuke afwisseling in het verhaal.

In het boek gaat het natuurlijk over een ander boek, waarover April en Marcus – de hoofdrolspelers – de fanficties schrijven. Deze vind ik soms iets te uitgebreid beschreven en soms zelfs een beetje saai.

April en Marcus zelf zijn erg goed beschreven. Je leest het boek afwisselend vanuit beide perspectieven en deze zijn erg goed uitgewerkt en ik kon me goed in de personages inleven.

Het boek had een leuke verhaallijn, wel wat voorspelbaar, maar alsnog leuk om te lezen. De gebeurtenissen en omgevingen van het boek waren erg goed beschreven en ik heb er dan ook erg van genoten. Ik geef Spoiler Alert 4 sterren.

Uitgeverij Zomer & Keuning, bedankt voor dit recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s