Recensie: 10 truths en een dare

10 truths en een dare is geschreven door Ashley Elston. Het boek kwam 11 mei 2021 uit bij uitgeverij Best of YA uit en is vanuit het Engels vertaald.

Flaptekst

De nachtmerrie van elke laatstejaars: toch níét afstuderen?

Olivia staat op het punt om af te studeren, wanneer ze erachter komt dat ze één onderdeel van haar studie nog niet heeft afgerond. Vrijwilligerswerk bij een plaatselijk golftoernooi zou haar uit de brand moeten helpen om ervoor te zorgen dat ze nét op tijd alles in orde heeft. Ze moet er dan alleen wel voor zorgen dat ze dit geheimhoudt voor haar grote nieuwsgierige familie die via een app ook nog eens elke stap kan volgen die Olivia zet. Gelukkig kunnen de andere leden van het Fab Four-team Sophie, Charlie, en Wes, haar helpen dit geheim te bewaren. Wat kan er nog gebeuren nu Olivia’s partners in crime ook nog eens een goed plan hebben? Of schoppen de golfers en die knappe, maar vooral onbereikbare jongen toch haar hele plan in de war?

Mijn mening over dit boek

De cover van dit boek is erg leuk en de flaptekst van het boek sprak me aan. Het boek heeft me dan ook zeker niet teleurgesteld. 10 truths en een dare is een vervolg op 10 blind dates, maar is ook goed los te lezen.

Olivia heeft veel familieleden en die kwamen ook allemaal tegelijkertijd in het verhaal. Toch wist de schrijver de familieleden op een overzichtelijke manier te introduceren waardoor ik hier geen last van had. Ook de andere personages zijn erg goed beschreven. Olivia zelf is ook goed beschreven. Ik kon me goed in haar inleven en leefde met haar mee.

Elk hoofdstuk las je niet alleen vanuit Olivia’s perspectief, maar ook vanuit dat van haar vrienden Wes en Sophie en Charlie. In deze personages kon ik me ook goed inleven en dit was leuk voor de afwisseling.

Elk hoofdstuk begon met een truth en het allerlaatste hoofdstuk begon met een dare. Dit was een leuke toevoeging aan het boek.

Het boek las ik vlot door en ik kon hem niet wegleggen. Het boek is met een fijne schrijfstijl geschreven en de gebeurtenissen werden geschreven alsof ik er zelf bij was. Het boek is grappig en vriendschap en familie staan centraal.

Ik heb erg van dit boek genoten en geef hem 4.5 sterren.

Uitgeverij Best of YA Books, bedankt voor dit recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s